Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Qualifiers World Series Finals bekend, Meulenkamp komt tekort tegen Brown

Afgelopen vrijdagavond werd de World Series of Darts Finals Qualifier gespeeld. In totaal konden 4 spelers zich kwalificeren voor het eindtoernooi voor de World Series of Darts in Vienna. Lees hier meer.


Steve Beaton
Steve Beaton wist zich vrijdagavond voor zijn tweede World Series of Darts Finals te kwalificeren, in 2016 was de Engelsman er ook bij. Beaton begon het toernooi met een 6-1 overwinning op Aden Kirk, inclusief een gemiddelde van 103,2. Bij de laatste 32 was Beaton nipt met 6-4 te sterk voor Brendan Dolan. Bij de laatste 16 was het Steve West die de tegenstander, maar hij kwam ook niet verder dan 2 legs tegen ‘The Bronzed Adonis’. In de finale was Ryan Searle de tegenstander. Searle won bij de laatste 16 nog met 6-2 van Darren Webster, dankzij een gemiddelde van 107,4! In een spannende partij was het Beaton die met een 11-darter de partij met 6-4 won!

Keegan Brown
Keegan Brown was de tweede Qualifier, die zich zeer positief liet zien vrijdagavond. Brown begon met twee keer een 6-3 overwinning op Paul Rowley en Luke Woodhouse. Bij de laatste 32 versloeg de jonge Engelsman Dirk van Duijvenbode met 6-2. De beste wedstrijd van Brown was die tegen Stephen Bunting, bij de laatste 16. Brown won de wedstrijd met 6-3. ‘The Needle’ noteerde een gemiddelde van 115,8 en gooide drie 11-darters! In de finale was Ron Meulenkamp de tegenstander. Meulenkamp kon zijn goede spel niet doorzetten naar de finale, het werd 6-0 voor de Engelsman.

Ross Smith
Ross Smith mag net als Brown zijn debuut maken op de World Series of Darts Finals. De Engelsman, die bekend is van de 9-darter op de Euro Tour, begon het toernooi met een 6-1 overwinning op Kevin Burness. Vervolgens moest Smith het vier keer van de beslissende elfde leg hebben. Hij versloeg Jeffrey de Graaf, Robert Thornton, Tony Newell en Darren Johnson allemaal met 6-5. In de finaleronde sloot hij de partij af met een 110-finish.

Maik Langendorf
De laatste qualifier was de Duitser, Maik Langendorf. Hij bereikte de finale ten koste van Kirk Shepherd (6-5), Wayne Jones (6-5) en Ronny Huybrechts (6-5). In de finale kwam hij nog een Huybrechts tegen, Kim was de tegenstander. Huybrechts kwam totaal niet in zijn spel en verloor met duidelijke cijfers van Langendorf; 6-1!

Nederlanders
Ron Meulenkamp was de beste Nederlander, hij bereikte de finaleronde. Jan Dekker en Jermaine Wattimena bereikten de laatste 16, maar daar waren Darren Johnson (6-2) en Kim Huybrechts (6-5) te sterk.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *