Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Radek Szaganski - Poland Darts Masters 2023

Radek Szaganski stunt met winst in Barnsley

Radek Szaganski heeft voor een daverende verrassing gezorgd door Players Championship 27 te winnen. In de finale trof de Pool Connor Scutt en won met 8-5 van de Engelsman op een dag vol verassingen.

Hoe verging de dag?

De nog voor vele onbekende Pool Radek Szaganski begon zijn avontuur in Barnsley tegen de Fransman Jacques Labre en overleefde vier matchdarts. Na deze pot versloeg Szaganski onder meer Van den Bergh, Clayton, Joyce en Pietreczko om zijn eerste Pro Tour finale te halen. Net zo verrassend was de andere finalist. Connor Scutt versloeg onder andere Kim Huybrechts, Gian van Veen en Gary Anderson. Vooraf waren beide heren nog onzeker van deelname aan het WK. Maar met de finaleplek is hier verandering in gekomen en lijken beide heren zeker.

Finale

Connor Scutt kwam goed uit de startblokken en leek de minste zenuwen te hebben. De Engelsman brak de Pool met een 76-finish en vervolgde dit uitstekend door ook 65 uit te gooien. De ommekeer kwam in leg 7 toen Scutt op weg leek na een dubbele break, maar Szaganski ineens 142 uitgooide. Het leek het sein voor de Pool om een tandje bij te schakelen en dit lukte ook. Nadat de break een feit was via een 17-darter won Szaganski zijn eerste PDC titel: 8-5.

Radek Szaganski: 98.28
Connor Scutt: 89.84

Nederlanders

Gian van Veen werd de beste Nederlander van de dag. Het talent bereikte de halve finale die hij verloor van Scutt met 7-5. Van Veen rekende onder meer met Searle en Cross af. Raymond van Barneveld kende ook een betere dag door de laatste 16 te bereiken. Opvallend waren ook de prestaties van Niels Zonneveld en Maik Kuivenhoven. Beide heren reikte tot de kwartfinale. Met name voor Zonneveld zijn dit broodnodige ponden om het WK te halen. Ook de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen deed goede zaken richting het WK. Hij won van Mervyn King en lijkt zeker te zijn van ‘Ally Pally’.

Uitslagen

Kwartfinales
Connor Scutt 6-4 Gary Anderson
Gian van Veen 6-5 Ryan Searle
Ricardo Pietreczko 6-4 Niels Zonneveld
Radek Szaganski 6-1 Maik Kuivenhoven

Halve finales
Connor Scutt 7-5 Gian van Veen
Radek Szaganski 7-3 Ricardo Pietreczko

Finale
Radek Szaganski 8-5 Connor Scutt

Image courtesy of FOTO: Simon O’Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *