Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Bradley Brooks

Rafferty en Brooks succesvol in Engeland

Nathan Rafferty en Bradley Brooks hebben op dag drie van de UK Development Tour de titels verdeeld. Daarnaast haalde Dom Taylor voor het eerst dit weekend niet een finale. Lees hier meer.

Development Tour 5

Er zal een rilling door de zaal zijn gegaan in Milton Keynes op het moment dat Dom Taylor binnenliep. De Engelsman heeft de Development Tour in zijn greep en dus is hij de te ontwijken man. Maiden Owen was de ongelukkige die hem tegen zich kreeg. Wonder boven wonder won Maiden echter, waardoor er een finale zou komen zonder Taylor. Nathan Rafferty en Daniel Perry profiteerden. Rafferty haalde tijdens het tweede toernooi al de kwartfinale, nu kwam hij dus tot de finale. Hij begon met een 4-0 overwinning op Luke Rutter, gevolgd door overwinningen op Brandon Western (4-1), Nathan Care (4-2) en Ted Evetts (4-2). Bradley Brooks kreeg er in de kwartfinale met 5-1 van langs, waarna hij goed wegkwam tegen Cameron Anderson. Rafferty overleefde meerdere matchdarts en kon zo alsnog met 5-4 winnen.

Daniel Perry was de verrassende tweede finalist. De Engelsman is nog redelijk onbekend, misschien is dit het begin van een grote carrière. Hij kwam de dag goed door met overwinningen op Jimmy Bristow (4-3), Keelan Kay (4-2), Tom Garfield (4-2) en Connor Hopkins (4-3). Zijn grootste overwinningen bewaarde hij voor de laatste twee rondes voor de finale: zowel Jarred Cole als Justin Smith kregen met 5-2 klop.

De finale werd nooit een echte strijd. Perry zakte in zijn eerste finale volledig door het ijs en kon geen enkele tegenstand bieden tegen de ervaren Rafferty. De Noord-Ier won alle vijf legs die werden gespeeld: de beste legs was er één in 18 pijlen. Dit liet al meteen zien dat het niveau niet hoog lag.

Nathan Rafferty: 77.47 / 63%
Daniel Perry:
68.94 / 0%

Development Tour 6

Nu duidelijk was dat Taylor te verslaan was, was ook meteen de vrees voor hem verdwenen. In het laatste toernooi van het weekend kreeg hij al bij de laatste 64 klop: in een herhaling van de finale van het eerste toernooi verloor hij van Reece Colley. Aan het einde van de dag bleven uiteindelijk twee spelers met een Tour Card over: Ted Evetts en Bradley Brooks. Op papier dus een goedbezette finale. Brooks, regerend Wereldkampioen bij de jeugd, kwam vandaag dan eindelijk op stoom. Na een kwartfinale in toernooi 5 begon hij dit toernooi met een sterke overwinning op Lewis Williams (4-2), waarna ook Jim Moston (4-0), William Blackwell (4-2) en Joe Davis (4-1) werden verslagen. Nog twee oud-winnaars werden verslagen in de kwart- en halve finale: Reece Colley kreeg met 5-3 aan de broek, Barry werd met 5-2 aan de kant gezet.

Evetts, een veelwinnaar op dit niveau, haalde na een moeilijke start dan ook de finale. ‘SuperTed’ versloeg vroeg in het toernooi Nathan Girvan (4-0), James O’Toole (4-2) en James Green (4-2). Tyler Radlett (4-0) volgde, waarna ook Liam Meek (4-1) verslagen werd. Rhys Griffin werd het slachtoffer in de kwartfinale (5-3), de Ier Conor Heneghan in de halve finale (5-1).

Ook de tweede finale van de dag werd niet erg spannend. Brooks kwam snel op 2-0 door toedoen van twee 17-darter, waarna Evetts counterde met een 13-darter. Brooks won echter weer twee legs op rij, waardoor het al 4-1 werd. Hij liet Evetts nog één leg winnen, waarna hij het met een 13-darter afmaakte. Verrassend genoeg won hij zo pas zijn eerste Development Tour.

Bradley Brooks: 90.91 / 45%
Ted Evetts:
89.46 / 29%

Order of Merit

Ondanks de mindere resultaten op dag drie staat Dom Taylor nog ruim bovenaan in het klassement. Rafferty en Brooks komen met hun titels binnen op 4 en 5.

  1. Dom Taylor 5050
  2. Liam Meek 3450
  3. Keelan Kay 2850
  4. Nathan Rafferty 2750
  5. Bradley Brooks 2700
  6. Reece Colley 2500
  7. Ted Evetts 1600
  8. Cameron Anderson 1500
  9. Daniel Perry 1350
  10. Jack Male 1300

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *