Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Rafferty

Rafferty klopt Doets en grijpt 3e DT-titel 2022

Nathan Rafferty heeft de laatste Development Tour van het weekend gewonnen. De Noord-Ier was in de finale te sterk voor Kevin Doets.

Development Tour 20

De top van de Development Tour begint zich langzaam af te scheiden van de rest van het speelveld. Ook tijdens het laatste toernooi van het weekend werd dit duidelijk: vijf kwartfinalisten stonden ook voorafgaand aan het toernooi al in de top tien. Nathan Girvan was de enige die even afhaakte: de Schot verloor bij de laatste 128 van Gian van Veen (4-1). Ook Josh Rock ging er vroeg uit. De Noord-Ier domineerde dit weekend maar moest vandaag zijn meerdere erkennen in Ole Holtkamp in de laatste 32 (4-3).

Jurjen van der Velde kende een moeizaam weekend, maar met een kwartfinale plek zal hij zichzelf weer wat hoop hebben gegeven voor het laatste weekend. Hij verloor van Lewy Williams (5-3), maar heeft nog steeds een kans op een tourkaart. Uiteindelijk waren het hier ook twee spelers met een toerkaart, Kevin Doets en Nathan Rafferty, die de finale haalden. Doets kende een gunstige loting en kwam tot de halve finale bijna niet in gevaar. Lewy Williams was bij de laatste vier het slachtoffer, 5-3. Rafferty rekende al vroeg af met Adam Gawlas (4-1), waarna hij in de halve finale afrekende met Geert Nentjes (5-4).

Doets begon met een 15-darter scherp aan de finale, maar zag Rafferty daarna toch de leiding nemen. Met een 14-darter brak de Nederlander terug, waarna Rafferty een 11-darter vond voor weer een break. Zeven missers op de dubbels van Doets een leg later werden hem uiteindelijk fataal. Rafferty profiteerde optimaal met een 115-finish, waarna de Noord-Ier met een 21-darter een leg later nog een break vond voor de titel. Twee verloren finales op rij voor Doets, die desondanks wel weer in een goede positie voor een WK-plek staat.

Nathan Rafferty: 84.65 / 63%
Kevin Doets: 86.10 / 18%

Nederlanders

Geert Nentjes had een resultaat nodig en met een halve finale vond hij dat. Nathan Rafferty was hierin te sterk, maar toch heeft de Nederlander zo zijn positie weer wat verbeterd. Van der Velde haalde de kwartfinale na een moeilijk weekend, terwijl Jitse van der Wal en Owen Roelofs het tot de laatste 16 schopten.

Order of Merit

Josh Rock gaat met een ruime voorsprong het laatste weekend van de Development Tour in. Een plek op de Grand Slam is voor het oprapen. Geert Nentjes en Nathan Girvan hebben op dit moment de toerkaarten in handen, terwijl Nathan Rafferty en Lewy Williams virtueel op het WK staan.

  1. Josh Rock 11050
  2. Nathan Rafferty 9900
  3. Keane Barry 9250
  4. Geert Nentjes 8200
  5. Lewy Williams 7200
  6. Kevin Doets 6300
  7. Nathan Girvan 6050
  8. Jurjen van der Velde 5850
  9. Sebastian Bialecki 5550
  10. Conor Heneghan 5200
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *