Brian Raman

Raman pakt dagwinst en tourkaart, Van Dongen finalist

Brian Raman is erin geslaagd om een PDC tourkaart te pakken voor minimaal twee jaar. De Belg had een geweldige dag. Raman won in de finale van de Nederlandse Amerikaan Van Dongen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Vandaag was de tweede dag aangebroken van de Final Stage. Het toernooi begon gelijk met veel uitschakelingen. Chris Landman verloor in de eerste ronde van de jonge Tsjech Tomas Houdek. Jelle Klaasen ging er ook op de tweede dag in de eerste ronde uit. Klaasen verloor met 6-1 van de Spanjaard Toni Alcinas. Danny Jansen die op de eerste dag de kwartfinale haalde, verloor in de eerste ronde van Gillian Koehoorn. Wesley Plaisier noteerde het hoogste gemiddelde de dag, hij won met 6-0 en een gemiddelde van van 104,86 van Luc Peters.

In de tweede ronde wonnen beide Tsjechen ( Karel Sedlacek & Tomas Houdek ) hun partijen. Wat opviel was dat er veel Nederlanders en Duitsers uitgeschakeld werden in de tweede ronde. De 16-jarige Duitser Fabian Schmutzler verloor in de tweede ronde van Wesley Plaisier met 3-6. Damian Mol verloor in een spannende partij met 5-6 van de Duitser Lukas Wenig. Derk Telnekes verloor ook nipt met 5-6 van de Deen Andreas Toft Jorgensen.

Dan waren we bij de laatste 32 aangekomen. In de derde ronde werden bekende namen zoals Ronny Huybrechts, Rowby-John Rodriguez uitgeschakeld. Een onbekende Pool; Radek Szaganski, won zijn derde ronde partij met een gemiddelde van 101,13. Uiteindelijk waren het Van Dongen en Raman die overbleven in de finale. Van Dongen bereikte de finale na overwinningen op Stefaan Henderyck (6-2), Erik Tautfest (6-3), Rowby-John Rodriguez (6-1), Patrick Maat (6-5), Patrick van den Boogaard (6-5) en Lukas Wenig (6-4). Raman bereikte de finale na overwinningen op Carlo van Peer (6-1), Maikel Mossou (6-3), Ronny Huybrechts (6-3), Radek Szaganski (6-4), Kai Gotthardt (6-2) en Kevin Doets (6-1).

Finale

In de finale streden Jules van Dongen en Brian Raman om een PDC tourkaart. Van Dongen mocht de wedstrijd beginnen. Hij trok ook meteen de eerste leg naar zich toe. Ook de tweede leg ging naar de Nederlandse Amerikaan. In de derde leg van de wedstrijd miste Van Dongen een 127-finish op de BULL, maar toch trok Van Dongen de leg naar zich toe. Met een 15-darter pakte de ‘The Dutch Dragon’ ook de vierde leg van de wedstrijd. Na een 0-4 achterstand pakte Raman zijn eerste leg van de wedstrijd. Ramen pakte ook de leg daarna. Met een 140-finish kwam Raman terug tot 3-4. Maar een leg later werd het 4-4 gelijke stand. Voor het eerst in de wedstrijd kwam Raman op voorsprong. De Belg kwam 5-4 voor, nadat Van Dongen 5 pijlen op de dubbel miste. Na een 0-4 achterstand vocht de Belg zich terug en won maar liefst zes legs op rij om de PDC tourkaart binnen te slepen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Brian Raman: 87,84 / 40%
Jules van Dongen: 87,98 / 27%

Nederlanders

Voor de Nederlanders was het een goede dag. Kevin Doets was de beste Nederlander van de tweede dag van de Final Stage. Hij behaalde de halve finale, maar verloor die met 6-1 van Brian Raman. In de kwartfinale verloren Jimmy Hendriks en Patrick van den Boogaard hun partijen. Patrick Maat en Wesley Plaisier verloren nipt bij de laatste 16. Beide Nederlanders verloren hun partij met 6-5. Bekende namen zoals Landman, Klaasen en Van de Pas verloren al in de eerste ronde.

Stand

Na twee dagen leidt Mario Vandenbogaerde nog altijd de ranking, met een laatste 16 resultaat op dag twee. Jules van Dongen is met een finaleplaats gestegen naar de tweede plaats. Vandenbogaerde en Van Dongen hebben nu allebei 7 punten en dat zou genoeg moeten zijn voor een tourkaart. De Deen Vladimir Andersen staat op een knappe derde plaats. De top 11 van de ranking pakt na vier dagen een tourkaart. Op dit moment staan er 4 Nederlanders bij de beste 11. Bekijk hieronder de top 15 van de ranking.