Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Rasztovits en Burger samen met debutanten naar Graz

Dietmar Burger, Michael Rasztovits, Benjamin Fasching en Patrick Tringler hebben zich via de Home Nation Qualifier in Oostenrijk geplaatst voor de Austrian Darts Open. Voor de laatste twee namen wordt het hun debuut op de Euro Tour.

Nadat Dietmar Burger in 2012 het WK en de World Cup speelde werd het heel lang stil rond de Oostenrijker. Vorig jaar keerde hij in zijn thuisland dan eindelijk weer terug op het PDC-circuit. Dit weekend zal hier een vervolg op komen. De 50-jarige inwoner van Wenen behaalde het hoogste gemiddelde van alle spelers tijdens het kwalificatietoernooi (81.5). In de finale haalde hij zijn gemiddelde nog naar beneden met zijn slechtste wedstrijd. Hij kwam nog 5-0 voor, maar Patrick Perner kwam terug naar 5-4. Met een 18-darter maakte hij het uiteindelijk toch af. Morgen speelt hij tegen Tytus Kanik uit Polen.

Michael Rasztovits was de grote favoriet om zich via dit kwalificatietoernooi te plaatsen. Hij maakte het echter ook volledig waar. Hij won ijn eeerste twee wedstrijden met 6-0, waarna hij Marcel Bärnthaler met 6-2 versloeg. Tegen Christian Kallinger kreeg hij het nog lastig, maar na een 4-3 achterstand wist hij de wedstrijd toch nog met 6-4 te winnen. Darius Labanauskas is morgen de tegenstander.

Benjamin Fasching zal voor het eerst zijn optreden maken bij de PDC. Een hoog niveau hoefde hij hier echter niet voor te halen, zijn hoogste gemiddelde in zijn vier wedstrijden was 72.7. Dit gebeurde wel in de finale, waarin hij met 6-3 te sterk was voor Wilhlem Schwingenschlögl. Hij krijgt de eer het op te nemen tegen Jeffrey de Zwaan, de man in vorm op dit moment.

Met Patrick Tringler zal er dit weekend nog een speler zijn debuut maken op de Euro Tour. Hij versloeg op weg naar de finale Nico Mandl 6-0. In de finale speelde hij zijn beste wedstrijd van de dag, want met een gemiddelde van 87.2 was hij met 6-3 toch wel verrassend te sterk voor Hannes Schnier. Tringler neemt het op vrijdag op tegen Jamie Hughes.

Laatste 32
Dietmar Burger 6-2 Patrick Trummer
Armin Glanzer 6-5 Markus Rabl
Marcel Bärnthaler 6-1 Kevin Singer
Michael Rasztovits 6-0 Bernhard Gutschreiter
Patrik Gosnak 6-3 Felix Losan
Christian Kallinger 6-1 Stefan Taferner
Bernhard Payr 6-4 Dominik Jozef Mohoric
Wilhlem Schwingenschlögl 6-3 Mario Brescakovic
Walter Graf 6-5 Bernd Kogler
Benjamin Fasching 6-5 Alex Steinbauer
Uwe Bacher 6-0 Marc Emilio Nalis
Patrick Tringler 6-0 Nico Mandl
Hannes Schnier 6-0 Georg Kuhweidner
Alexander Fladerer 6-2 Mario Dockl

Laatste 16
Patrick Perner 6-1 Günter Rechberger
Dietmar Burger 6-4 Armin Glanzer
Michael Rasztovits 6-2 Marcel Bärnthaler
Christian Kallinger 6-3 Patrik Gosnak
Wilhlem Schwingenschlögl 6-0 Bernhard Payr
Benjamin Fasching 6-2 Walter Graf
Patrick Tringler 6-5 Uwe Bacher
Hannes Schnier 6-3 Alexander Fladerer

Laatste 8
Dietmar Burger 6-4 Patrick Perner
Michael Rasztovits 6-4 Christian Kallinger
Benjamin Fasching 6-3 Wilhlem Schwingenschlögl
Patrick Tringler 6-3 Hannes Schnier

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *