Search

Ratajski en Hopp schakelen geplaatste spelers uit, White geeft geen leg af

Afgelopen middag werden er weer 4 partijen voor de World Matchplay gespeeld, eerste ronde partijen. Zo kwamen er twee debutanten in actie. Lees hier meer.

Darren Webster vs Krzysztof Ratajski
Krzysztof Ratajski mocht de partij beginnen tegen de nummer 15 geplaatste Darren Webster. De eerste 3 legs gingen met de darts mee, inclusief een 84-finish van Webster en een 62-finish van de Pool. In de vierde leg plaatste Ratajski de eerste break met een 15-darter voor een 3-1 voorsprong. Ratajski wist de break niet te verzilveren, hij miste een 88-finish op de bull. Webster profiteerde en brak via D10 gelijk terug naar 3-2. Na de pauze wist Webster de break te verzilveren met een mooie 105-finish via tops tops! Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee, waardoor het 5-5 stond in de tweede pauze. Ratajski had de kans om de pauze in te gaan met een 6-4 voorsprong, maar miste 3 darts op de dubbel. Na de pauze hield Ratajski zijn eigen leg. In leg 12 miste Webster 3 darts op de dubbel voor 6-6, met een 60-finish brak Ratajski naar een 7-5 voorsprong. De break werd verzilverd met een 17-darter voor 8-5. Webster miste in zijn eigen leg 2 darts op de dubbel voor een 94-finish, met een 16-darter brak ‘The Polish Eagle’ nogmaals en kwam op matchpoint! Met een 57-finish zorgde Ratajski ervoor dat hij als debutant naar de tweede ronde toe gaat; 10-5!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Krzysztof Ratajski: 89,23 / 43,48%
Dave Chisnall: 88,61 / 33,33%

Dave Chisnall vs Max Hopp
Dave Chisnall begon de tweede wedstrijd van de middag tegen Max Hopp. Hopp begon sterk aan de partij, want met een 180 en een 60-finish brak hij gelijk Chisnall. Hopp miste de bull voor een 94-finish om zijn eigen leg te behouden, Chisnall brak met een 17-darter terug naar 1-1. Met een 12-darter hield Chisnall voor het eerst in de partij zijn eigen leg. Hopp antwoordde vervolgens ook met een 12-darter en een 128-finish voor een 2-2 tussenstand. De laatste leg voor de pauze ging naar de Duitser die daarmee naar een 3-2 voorsprong brak. Na de pauze wist Hopp wederom de break niet te verzilveren, met een 17-darter brak Chisnall terug naar 3-3. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee voor 5-4 voor Chisnall. De laatste leg voor de pauze ging naar de Engelsman in 11 darts waardoor hij brak naar een 6-4 voorsprong. Na de pauze wist Chisnall de break te verzilveren met een 78-finish voor 7-4. Met een 14-darter hield Hopp zijn eigen leg. In leg 13 miste Chisnall 3 darts op D19, waardoor Hopp met een knappe 96-finish terug brak naar 7-6. De break werd door ‘The Maximiser’ verzilverd en zo stond het 7-7. In leg 15 plaatste Hopp nog een break met een 64-finish, nadat Chisnall de bull had gemist voor een 86-finish. Chisnall brak een leg later gelijk terug naar 8-8! Chisnall hield met een 14-darter zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint; 9-8. Het leek erop dat Chisnall met 10-8 zou gaan winnen, maar met een ijzersterke 100-finish zorgde Hopp voor een verlenging; 9-9. In leg 19 miste Chisnall 6 darts op de dubbel, via D4 brak de Duitser naar 10-9. In leg 20 miste Chisnall nog een 128-finish op D10 voor 10-10, Hopp wist met zijn laatste pijl D5 te gooien en zo won de Duitser met 11-9 van de geplaatste Dave Chisnall!

Max Hopp: 94,31 / 42,31%
Dave Chisnall: 97,69 / 29,03%

Ian White vs Joe Cullen
De derde partij van de middag werd begonnen door Joe Cullen. De wedstrijd begon met een fantastisch niveau, Ian White gooide twee keer 180 in de eerste leg en brak met een 11-darter. De break werd verzilverd via D1 voor 2-0. In de derde leg miste Cullen een 78-finish om zijn eigen leg te houden, met een 14-darter plaatste White de derde break en kwam op een 4-0 voorsprong met een 86-finish. In de laatste leg voor de pauze miste Cullen de bull voor een 118-finish, wederom profiteerde White. Met een 13-darter brak White voor de derde keer en ging de pauze in met een 5-0 voorsprong. Na de pauze wist White de break in 18 darts te verzilveren. Met een 121-finish in 12 darts brak White nogmaals, voor 7-0! Cullen miste in de leg van White een 66-finish op de bull, meer darts kreeg Cullen niet op de dubbel want White gooide 56 uit voor 8-0. In de negende leg miste ‘The Rockstar’ 7 darts op de dubbel voor een leg, in 17 darts kwam White op matchpoint; 9-0. Met een 80-finish hield ‘The Diamond’ zijn eigen leg en zorgde zo voor een whitewash!

Ian White: 98,24 / 40%
Joe Cullen: 88,63 / 0%

Michael Smith vs Jamie Hughes
De laatste partij van de middag werd begonnen door de debuterende Jamie Hughes. Hughes had geen last van spanning, want hij won de eerste leg met een 85-finish in 12 darts. Michael Smith hield zijn eerste leg ook eenvoudig in 16 darts. Hughes hield met een 16-darter zijn eigen leg en brak Smith met een 18-darter voor 3-1. Met een 80-finish verzilverde Hughes de break en ging daarmee de pauze in met een 4-1 voorsprong. Na de pauze hielden beide heren hun eigen legs waardoor het 6-4 stond in de tweede pauze. Smith gooide o.a. een 11 en 12-darter, terwijl Hughes 128 uitgooide in zijn eigen leg. Na de pauze brak Smith meteen terug met een 86-finish voor 6-5. Met een 15-darter verzilverde Smith de break; 6-6. In leg 13 miste Hughes 4 darts op de dubbel in zijn eigen leg, waardoor Smith wederom brak en zijn vierde leg op een rij pakte; 7-6. In leg 14 miste Hughes een 170-finish op de bull voor de rebreak, met een 18-darter hield Smith zijn eigen leg voor 8-6. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee, Smith kwam op matchpoint met een 120-finish. Met een prachtige 130-finish sloot Smith de partij af en won met 10-7 na een 6-3 achterstand tegen Jamie Hughes.

Michael Smith: 98,78 / 52,63%
Jamie Hughes: 97,54 / 36,84%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)