Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Krzysztof Ratajski

Ratajski en Searle eerste spelers bij laatste 16

De kerstdagen zijn nu voorbij en dus kunnen we weer gaan darten. Het is tijd voor dag 10 en vandaag begint de derde ronde van het WK. We spelen nu tot en met vier gewonnen sets. In de middagsessie krijgen we drie partijen met onder andere Jermaine Wattimena, behalve Wattimena komen ook Kim Huybrechts, Simon Whitlock en Dimitri van den Bergh in actie. Lees hier alles over de partijen in de middag.

Krzysztof Ratajski vs Simon Whitlock

Beiden heren begonnen niet geweldig aan de wedstrijd en in de eerste set werd geen leg uitgegooid binnen de vijf beurten. De twee kunnen ook niet profiteren van de slechte eigen leg door te breaken. De eerste drie legs worden dus gehouden door hem binnen zes beurten uit te gooien. De vierde leg was van Whitlock, maar die begon al helemaal te knoeien. hij miste drie pijlen op de dubbel en gooide 18 dood. Ratajski kon zo breaken met een 21-darter voor een 3-1 overwinning in de eerste set. Beiden spelers moesten nog warm worden.

In de tweede set wist Ratajski in ieder geval beter te gooien in de legs van de tegenstander. In de eerste leg kon Ratajski 121 uitgooien voor een 12-darter en een break. Simon Whitlock kreeg zelfs zes beurten om terug te breaken. In de derde leg kon Ratajski de scores wel weer vinden en dus mocht hij weer breaken met een 13-darter. In de vierde leg mocht Ratajski vanaf 122 naar dubbel 7, maar hij miste en dus had hij vijf beurten nodig om de tweede set binnen te halen.

Simon Whitlock stond op dit moment al 2-0 achter en de derde set is de set van Ratajski. Whitlock zat dus in diepe problemen. Ook in de eerste leg van de derde set lukte het niet, hij miste vijf dubbels en dus mocht Ratajski zes beurten gebruiken om zijn leg te houden. Ook in de tweede leg miste Whitlock vijf pijlen op de dubbel, dus mocht Ratajski zijn leg ook houden in zes beurten. Scorend was Whitlock dus zeker genoeg. Dat liet hij ook zien en hij brak met een 12-darter. Vervolgens kreeg Whitlock ook zeven beurten om zijn leg te houden. Er kwam nu een hele belangrijke leg aan voor Whitlock. Hij kreeg deze leg een pijltje op 120, hij miste en dus pakte Ratajski de laatste leg voor een 3-0 voorsprong in Sets.

In de vierde set kwam Ratajski ook een stuk overtuigender over. Whitlock mocht de eerste leg houden, maar Ratajski antwoordde met een 11-darter en een 15-darter. Whitlock wist nog terug te breaken met een 15-darter, maar dit was nog niet genoeg. Whitlock kreeg weer een pijltje om de set te pakken, hij miste weer op tops en dus kreeg Ratajski drie matchdarts. De derde ging erin en dus won Ratajski zonder een set weg te geven. Whitlock gooide maar 20% op de dubbels.

Gemiddeldes vs / finishpercentages:
Krzysztof Ratajski: 94.21 / 34.38%
Simon Whitlock: 93.69 / 20.69%

Kim Huybrechts vs Ryan Searle

De tweede partij ging tussen Kim Huybrechts en Ryan Searle. Searle begon erg goed aan de partij, hij hield zijn eigen leg in 17 darts nadat Huybrechts een 112-finish miste. Huybrechts gooide vervolgens een matige leg, waardoor Searle met een 17-darter de break plaatste. De set werd binnengehaald met de derde 17-darter op een rij.

Kim Huybrechts begon de tweede set, maar zag Searle in de eerste leg eerder op een finish uit te komen. Searle miste drie darts op de dubbel, waardoor Huybrechts met een 60-finish zijn eigen leg hield. In de tweede leg miste Searle een 72-finish waardoor Huybrechts met een 16-darter de Engelsman brak. In de derde leg produceerde de Belg een 13-darter en bracht de stand op 1-1 in sets, nadat Searle wederom één pijltje op de dubbel miste.

Na de pauze begon Searle aan de derde set en gooide zijn derde maximale score. Met een 15-darter hield ‘Heavy Metal’ zijn eigen leg. In de tweede leg plaatste Searle voor de tweede keer een break, dit deed Searle met een 13-darter. In de derde leg kreeg Huybrechts 2 pijlen om meteen terug te breaken, waardoor Searle via dubbel 5 op een 2-1 voorsprong in sets kwam.

Huybrechts begon aan de vierde set, maar met een geweldige 11-darter plaatste Searle meteen de break. Huybrechts miste een leg later een 116-finish voor de rebreak, waardoor Searle met een 52-finish op 2-0 kwam. Huybrechts hield vervolgens wel zijn eigen leg met een 68-finish. In de vierde leg begon Huybrechts met drie keer 140, maar miste 8 pijlen op de dubbel. Hierdoor kwam Searle via dubbel 10 op een 3-1 voorsprong in sets.

Na de laatste pauze begon Searle aan de vijfde set, maar dit keer hield hij niet zijn eigen leg. Hij miste twee pijlen op tops, waardoor Huybrechts via dubbel 10 de break plaatste. In de tweede leg gooide ‘The Hurrcane’ zijn tweede 180’er van de wedstrijd en verzilverde via dubbel 8 de break. Met een 16-darter hield Searle nu wel zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. In de vierde leg kreeg Searle kansen om terug te breaken, maar miste drie darts op de dubbel. Met een 17-darter pakte Huybrechts de set af van de Engelsman en kwam terug tot 3-2 in sets.

Huybrechts begon aan de zesde set en deed dat door zijn eigen leg in 14 darts te houden. Met een mooie 118-finish kwam Searle op gelijke hoogte. Met een hele knappe 140-finish (T20-T16-D16) hield de Belg opnieuw zijn eigen leg. Searle bleef koel en begon met twee maximale scores aan leg 4. De zevende triple 20 ging er vervolgens ook in, maar triple 19 werd gemist. Met een 13-darter hield Searle wederom zijn eigen leg. Searle begon met 180 aan de beslissende leg, maar Huybrechts kreeg toch setdarts. Huybrechts miste twee pijlen op tops, waardoor de Engelsman dankzij dubbel 10 voor een 4-2 overwinning zorgde.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Ryan Searle: 91,79 / 31,71%
Kim Huybrechts: 90,03 / 27,27%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *