Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Krzysztof Ratajski

Ratajski met speels gemak naar halve finale

Vanavond stonden de eerste twee kwartfinales op het programma van de World Matchplay. In een snikhete Wintergardens in Blackpool stonden de Pool Krzyzsztof Ratajaski en de jonge Engelsman Callan Rydz tegenover elkaar voor een plek bij de laatste vier. Lees hier meer.

Voor Krzysztof Ratajski was het zijn tweede keer dat hij de kwartfinale van de World Matchplay speelde. Vorig jaar verloor de Pool van de Engelsman Michael Smith. Dit keer lagen zijn kaarten veel beter. De Engelsman Rydz maakte nog nauwelijks indruk dit toernooi, maar versloeg wel oud wereldkampioen Rob Cross in de tweede ronde. De toon werd gelijk gezet in de eerste fase van de wedstrijd. Ratajski was scorend oppermachtig, mistte alleen twee volle beurten op de dubbel, waardoor de stand slechts 3-2 was bij de eerste break. Ratajski kwam vliegend de break uit door een 116-finish uit te gooien en een dubbele break voorsprong te nemen door een 14 darter. Het gat was geslagen en ook het publiek werd stiller, dat in het begin van de partij nog op de hand van Rydz was.

De hele wedstrijd consolideerde Ratajski zijn voorsprong en liep gestaag uit. Als de Pool scherper geweest zou zijn op de dubbels zou de uitslag nog veel groter zijn geweest. Ratajski gooide nog 105 uit voor een 9-5 voorsprong en gooide in de 22e leg een prachtige 141-finish om op matchpoint te komen. Twee legs later was het wel gebeurd en schreef Ratajski Poolse dartshistorie door dubbel acht te gooien en zo met 16-8 te winnen. Ook zal Ratajski in ieder geval de nummer 11 van de wereld zijn na dit toernooi en heeft bij winst kans op de top 10. Hij zal in de halve finale Gerwyn Price of Dimitri van den Bergh treffen die later deze avond elkaar treffen.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Krzysztof Ratajski: 97,48 / 34,09%
Callan Rydz: 88,11 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *