Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Krzysztof Ratajski

Ratajski nu wel te sterk voor Kleermaker

Martijn Kleermaker kan zich na vanavond op gaan maken voor het EK. Op het International Darts Open verloor hij met 6-4 van Krzysztof Ratajski.

Net als vorige week kende Kleermaker een erg moeizame wedstrijd op de vrijdag, en net als toen werd dat opgevolgd met een wedstrijd tegen Krzysztof Ratajski. Vorige keer won de Nederlander en zette hij een fantastische pot neer. Ratajski was uit op revanche, en met een 14-darter startte hij ook uitstekend. Met een 14-darter sloot Kleermaker aan, waarna een 17-darter zelfs een break opleverde. Ook nu leek de zaterdag weer een veel betere dag voor Kleermaker, die met een 15-darter de stand op 3-1 bracht.

Ratajski was echter gebrand om deze wedstrijd te winnen, en met legs in 13 en 14 pijlen trok hij de stand weer gelijk. Kleermaker kreeg daarna de kans vanaf 81 om weer te voorsprong te pakken, maar zijn tweede pijl verdween in plaats van in dubbel 12 in de grote 9. Kans verkeken, Ratajski hield zijn eigen leg en pakte de voorsprong. Een leg later maakte Kleermaker er een potje van vanaf 120, waardoor hij de Pool een ultieme kans gaf om op 5-3 te komen. Ratajski liet deze kans niet liggen en brak in 18 pijlen. Kleermaker liet het hier niet bij zitten en brak meteen terug. Een beslissende leg kwam er echter niet. Vanaf 97 miste hij één pijl op tops. Ratajski keerde terug naar het bord en gooide 72 uit. Geen tweede overwinning op rij dus voor Kleermaker, die zich wel op mag gaan maken voor het EK.

Krzysztof Ratajski: 99.16 / 40%
Martijn Kleermaker: 93.39 / 28.57%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *