Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Krzysztof Ratajski

Ratajski wint in eigen land, Nederlanders ook naar kwartfinale

Krzysztof Ratajski heeft in eigen land succes geboekt: de Pool won op de eerste editie van de Poland Darts Masters van Rob Cross. Danny Noppert en Michael van Gerwen wonnen ook.

Een uitverkochte zaal in Warschau toonde wat al even werd gedacht: darten leeft in Oost-Europa. De eerste editie van de Poland Darts Masters kon zo alleen maar een succes worden. Vooral Krzysztof Ratajski, woonachtig in de Poolse hoofdstad, had zijn zinnen op een zege gezet. Tegen Rob Cross vloog ‘The Polish Eagle’ uit de startblokken, waarna hij snel op 5-1 kwam. Cross vocht nog even terug, maar het was Ratajski die de zaal op zijn kop zette met een 6-3 zege. Krzysztof Kciuk en Lukasz Waclawski konden er niet nog een groter feest van maken. Beide mannen deden hun best, maar kwamen tekort tegen respectievelijk Michael Smith en Gerwyn Price. ‘The Iceman’ miste tegen Waclawski dubbel 12 voor een 9-darter, terwijl een 156-finish ook op applaus kon rekenen.

Nederlanders winnen na trage start

Ook voor Danny Noppert was dit een speciaal toernooi: de Nederlander kreeg voor de eerste keer een uitnodiging om buiten eigen land op de World Series te spelen. Tegen Radek Szaganski kreeg hij het in de eerste legs, mede door een joelend publiek, nog vrij lastig, maar de Fries won zijn partij toch. Een 110-finish was het hoogtepunt in een verder matige wedstrijd. Michael van Gerwen zorgde daarna voor een perfecte avond voor Nederland. Tegen Adam Gawlas kwam ‘Mighty Mike’ met 3-1 achter, maar een sterke eindsprint leverde hem alsnog de 6-3 zege op. Met een gemiddelde van 98.48 kon hij zeker niet klagen.

Aspinall en Van den Bergh maken indruk

In de eerste wedstrijd van de avond had Dimitri van den Bergh indruk gemaakt. De Belg kwam tegen Karel Sedlacek nog met 3-0 achter, maar daarna was hij niet meer te houden. Mede door twee 94-finishes en een gemiddelde van 105.31 bleek hij te sterk voor de Tsjech. Nathan Aspinall deed het tegen Boris Krcmar nog iets beter. De Kroaat kwam uit op een gemiddelde van 100.18, maar werd met 6-2 weggevaagd door ‘The Asp’, die op 105.87 uitkwam. Luke Humphries kon aan dit niveau niet tippen, maar hoefde dat ook niet. De Engelsman had geen enkel probleem met Nandor Major: 6-0.

Uitslagen

Laatste 16
Dimitri van den Bergh 6-4 Karel Sedlacek
Danny Noppert 6-2 Radek Szaganski
Luke Humphries 6-0 Nandor Major
Nathan Aspinall 6-2 Boris Krcmar
Gerwyn Price 6-3 Lukasz Waclawski
Michael van Gerwen 6-3 Adam Gawlas
Krzysztof Ratajski 6-3 Rob Cross
Michael Smith 6-1 Krzysztof Kciuk

Kwartfinales
Gerwyn Price vs Nathan Aspinall
Krzysztof Ratajski vs Dimitri van den Bergh
Michael Smith vs Danny Noppert
Michael van Gerwen vs Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Steven Paston (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *