Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ratajski

Ratajski wint marathonpartij van Clemens

In de avondsessie is er slechts een wedstrijd zonder Nederlanders, dat is de wedstrijd tussen Gabriel Clemens en Krzysztof Ratajski. Beiden heren zitten in het gedeelte van de loting waar James Wade en Peter Wright in zaten en beiden zouden dus een kans zien om ver te komen in het toernooi. Lees hier alles over het wedstrijdverloop.

Moeizaam begin

Ratajski had de bull gewonnen en mocht dus beginnen aan de wedstrijd, maar dat Clemens begon toch een stuk beter dan Ratajski. In de eerste leg wist Clemens bij te blijven in de leg van Ratajski, vervolgens miste Ratajski drie dubbels en dus kon Clemens profiteren voor de eerste leg. In de tweede leg kon Ratajski niet aan het scorend vermogen komen van Clemens. Clemens mocht dus missen en pakte de leg alsnog. Met een 2-0 voorsprong zakte Clemens ineens helemaal weg. Hij zakt 20 punten gemiddeld en Ratajski houdt zijn scorende vermogen hoog. Ratajski kreeg zo elke leg zes beurten om de legs te pakken en hij deed dit. Hij sloot zelfs af met een 13-darter en pakte zo de eerste set met 3-2.

er vallen veel breaks

Je voelt de spanning in de wedstrijd en hierdoor kunnen beiden spelers nog moeilijk bij elkaar weglopen. De legs gaan ook niet altijd in vijf beurten uit en hierdoor vallen er ook veel breaks. in de tweede set werd er ook drie keer gebroken in vier legs. Zowel in de eerste, als in de tweede leg kreeg Ratajski twee pijlen op de dubbel. Ratajski wist deze niet te raken en dus ging Clemens er met beiden legs vandoor. In de derde leg kwam Clemens scorend niet in de buurt van Ratajski in zijn eigen leg en dus werd hij weer gebroken. Clemens won de tweede set wel door weer te breaken met een 15-darter. Hij won deze set met 3-1.

In de derde set veranderd er weinig. De wedstrijd is erg gelijkwaardig en het verschil tussen de spelers is klein. Er vallen ook veel breaks en dus was elke leg onvoorspelbaar. Zeven van de dertien legs eindigde in een break. Clemens begon deze set geweldig, maar hij wist de set niet naar zich toe te trekken. Hij begon met een 11-darter, maar in de tweede leg miste hij zes dubbels om 2-0 voor te komen. Ratajski brak zo terug en hield zijn eigen leg ook nog. Clemens wist nog wel een beslissende leg af te dwingen deze set en hij kreeg vanaf 150 een pijl op de dubbel, hij miste en dus kwam Ratajski op 2-1 voorsprong.

In de vierde set leek Ratajski een hele belangrijke slag geslagen te hebben naar de overwinning. De eerste twee legs werden met moeite gehouden. Ratajski miste drie pijlen op de dubbel in de leg van Clemens en ook Clemens kreeg een pijl om te breaken. In de derde set miste Clemens zelfs vijf darts op de dubbel, dit leek Clemens fataal te worden aangezien Ratajski dit ook uitgooide. Toch wist Clemens weer terug te breaken met een 15-darter en dit keer won Clemens de beslissende leg wel. Hij kwam zo weer op een gelijke stand en dit leek zo ook een hele spannende pot te worden.

Slechts een potentiële leg niet gespeeld

De wedstrijd biedt nog weinig spektakel en er worden weinig mooie finishes gegooid. Ook in de vijfde set zit er weinig tussen de Pool en de Duitser. De set niet spetterend maar wel goed. De eerste drie legs worden allemaal gehouden in vijf beurten. Clemens had in de vierde zes beurten nodig, maar hij kreeg deze ook. Er was dus weer een beslissende leg nodig. Ratajski wist deze leg te houden met een keurige 68 finish en binnen 15 pijlen. Hij gaf Clemens zo de eerste tik en Ratajski kwam zo weer op een 3-2 voorsprong.

In deze partij worden de eigen legs ook steeds meer gehouden, Voor deze set waren zes legs achter elkaar met de darts mee gegaan. Dit zou deze set in het voordeel van Clemens moeten zijn. Ook in deze set gingen de eerste vier legs ook gewoon met de darts mee en zo was er weer een beslissende leg nodig. Clemens moest deze leg winnen om een beslissende set af te dwingen. Na vier beurten stonden beiden spelers op 72. Clemens mocht als eerst en hij mocht via T16 en S12 naar dubbel 6 en hij raakte.

Na zes sets zijn 29 van de 30 legs gespeeld en dan mochten we ook nog naar een beslissende set. Dit was de set van Ratajski en hij was dus in het voordeel. Ratajski hield in deze set de eigen legs een stuk makkelijker. Clemens heeft in de eerste twee eigen legs geen kans gehad op de dubbel. Ratajski heeft de eerste leg van Clemens al een pijltje gemist en in de tweede leg van Clemens miste Ratajski al twee matchdarts. Hij miste de dubbels en zo kwam er een alles beslissende leg. Na vier beurten stond Ratajski op 56 en Clemens 107. Ratajski miste dubbels en Clemens miste uiteindelijk ook dubbels. De matchdarts vlogen je om de oren. De 17e matchdart van de wedstrijd ging er uiteindelijk in. Ratajski wist het gekkenhuis te gooien en plaatste zich zo voor de volgende ronde.

Gemiddelde / finishpercentage:
Gabriel Clemens: 92.05 / 30.91%
Krzysztof Ratajski: 95.58 / 30.36%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *