Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld overtuigt bij rentree op WK

Raymond van Barneveld is geslaagd voor de eerste test. Hij wist met zeer overtuigend spel met 3-0 Lourence Ilagan te verslaan. Hij scoorde goed en kwam uit op een gemiddelde van 96.

Op dag 6 van het WK darts was het dan eindelijk zover, Raymond van Barneveld mocht na precies twee jaar en zes dagen de comeback maken op de PDC World Darts Championship. Van Barneveld mocht het in de eerste ronde opnemen tegen Lourance Ilagan. Het lijkt een taak die haalbaar is, maar de laatste twee keer op het WK zijn Van Barneveld niet goed bevallen.

Van Barneveld herstelt stroeve start

In de eerste set van de wedstrijd moest Raymond van Barneveld er nog even inkomen. De scores liepen nog niet helemaal zoals gewenst en hierdoor kon Ilagan ook nog mooi meekomen. hoewel Van Barneveld aan de wedstrijd mocht beginnen, kreeg Ilagan mede door een 180-er en een 140-er een hand vol op de dubbels. Ilagan mistte deze drie pijlen en hierdoor werd Van Barneveld niet afgestraft. Ook kreeg Van Barneveld nog geen genoeg druk op de leg van Ilagan en ditmaal gooide Ilagan wel D20 uit voor 1-1. Vanaf de derde leg begonnen de scores te lopen. De derde en de vierde leg gingen beiden in vijf beurten naar Van Barneveld en Barney sloot uiteindelijk de set met een gemiddelde van 96 af. Hij won de set met 3-1 en kende nog weinig problemen.

Van Barneveld scoort goed

Ook in de tweede set haalde Van Barneveld een vrij constant niveau. Het was niet spectaculair, maar hij had in de meeste beurten er een trippel bij zitten en ook op de dubbels gooide van Barneveld vrij goed. Lourence Ilagan kon het scorend vermogen niet bij houden. In de eerste leg kreeg Ilagan nog een kans op 72, maar hij mistte D20. Voor de rest is Van Barneveld ook in de tweede set niet in gevaar geweest. Van Barneveld gooide in de tweede set een gemiddelde van 100.20 en een finishpercentage van 75% en dat zijn cijfers die hem vertrouwen zouden geven. Wat ook vertrouwen gaf, was de 121-finish waarmee hij de set besloot.

Dubbels voorkomen overwinning niet

Van Barneveld had nog een set nodig om zijn rentree te beslissen in zijn voordeel en hij bleef net zo constant door scoren als in de eerste twee sets. Scorend was het in de derde set erg goed met de vierde leg als kers op de taart, hier stond Van Barneveld na 9 pijlen op de dubbel. De dubbel was in de derde set nog wel een klein probleem. Hij mistte in de eerste leg twee dubbels, in de tweede leg twee dubbels, in de derde leg vier dubbels en in de vierde leg ook nog vier dubbels. Dit frustreerde Van Barneveld erg, maar het kostte hem niet de set. Ilagan mocht nog een leg winnen, maar hij kon Van Barneveld zeker niet weghouden van de overwinning. Van Barneveld wint in de eerste ronde met 3-0.

gemiddeldes / dubbelpercentage:
Raymond van Barneveld: 96.70 / 36.0%
Lourence Ilagan: 82.52 / 20.0%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *