Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

Raymond Smith volgt voorbeeld zoon en mag ook naar WK

Nadat zijn zoon, Ky Smith, op zaterdag een ticket voor Ally Pally wist binnen te slepen, is het Raymond Smith tijdens de DPA Satellite Finals gelukt om zich ook te plaatsen voor het WK. Een historisch weekend in Australië.

Nadat de stofwolken van de Oceanic Masters waren opgetrokken en iedereen bijgekomen was van de stunt van de 19-jarige Ky Smith, begon op zondag de DPA Satellite Finals. Hier werd nog een plek op het WK verdeeld, 54 spelers verschenen aan de oche. Tim Pusey, geplaatst als nummer één, verscheen niet. Robbie King, Raymond Smith en James Bailey deden dit wel en vonden zich enkele uren later ook terug in de halve finales. Smith was net als op zaterdag de beste speler, maar toen vergat hij zichzelf te belonen. Weer versloeg hij onderweg Brendon McCausland in een topwedstrijd. Dit keer stootte hij echter wel door naar de finale: James Bailey werd met 6-3 aan de kant gezet. Robbie King, twee jaar geleden al actief op het WK, werd de tweede finalist. Hij versloeg Justin Frey met 6-5 na een 5-3 achterstand.

Familie Smith schrijft geschiedenis

De finale werd zo een wedstrijd tussen spelers die beide al eens in Ally Pally stonden. Raymond Smith was nog één wedstrijd verwijderd van het vergezellen van zijn zoon in Engeland, maar hij ging prima met die druk om. Hij begon nog rustig met een 19-darter, maar legs in 15, 18 en 16 pijlen brachten zijn gemiddelde al verder omhoog. Een 11-darter deed dit al helemaal en zo kwam ‘Guru’ al op matchpoint. King liet met een 12-darter nog even zien dat hij zeker wel kan darten, maar daarna was het klaar. Een 81-finish op de bull van Smith zorgde ervoor dat er in december geschiedenis wordt geschreven. Voor het eerst zullen dan een vader en zoon op hetzelfde WK in actie komen. Wat een verhaal, nu al.

Raymond Smith: 94.44 / 55%
Robbie King: 85.62 / 14%

Uitslagen

Kwartfinales
Justin Frey 6-5 Chris Krabbe
Robbie King 6-4 Rob Modra
Raymond Smith 6-4 Brendon McCausland
James Bailey 6-2 Paul O’Malley

Halve Finales
Robbie King 6-5 Justin Frey
Raymond Smith 6-3 James Bailey

Finale
Raymond Smith 6-1 Robbie King

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *