Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Matchplay 2023

Raymond van Barneveld bereikt eerste Euro Tour kwartfinale in 6 jaar

De zondagmiddag van de Euro Tour staat altijd in het teken van de laatste 16. Raymond van Barneveld mocht de middagsessie beginnen tegen Ryan Searle. Lees hier meer.

Een vroege wedstrijd voor Raymond van Barneveld, die zaterdagavond knap had afgerekende met Michael van Gerwen (6-3). Ryan Searle kwam zaterdagavond ook in de actie, hij versloeg Gabriel Clemens in een beslissende elfde leg.

De wedstrijd begon met twee legs die werden gewonnen door de speler die hem begon. In de derde leg miste Searle twee pijlen op de dubbel, Van Barneveld gooide een geweldige 170-finish om de eerste break van de wedstrijd te plaatsen. Echter kon de Nederlander de break niet verzilveren, hij miste twee pijlen op dubbel 8. Searle gooide dubbel 10 en wist daarmee de break meteen ongedaan te maken en er 2-2 van te maken. Via tops hield Searle ook zijn eigen leg en had daarmee de voorsprong weer terug; 3-2.

Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In leg 8 was het de beurt aan Searle om een hoge finish uit te gooien, een 167-finish leverde de Engelsman een break en een 5-3 voorsprong op. Echter kon hij de break ook niet verzilveren, Van Barneveld produceerde een 13-darter voor de directe rebreak; 5-4. Dit volgde hij op met een 14-darter, waardoor hij een beslissende leg afdwong. Searle mocht leg 11 beginnen en deed dat met twee 140’ers. Toch was het Van Barneveld die de partij naar zich toe trok. Searle miste vijf matchdarts, waardoor ‘Barney’ via dubbel 12 de partij met 6-5 won.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 100,89 / 50%
Ryan Searle: 97,03 / 23,8%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Raymond van Barneveld bereikt eerste Euro Tour kwartfinale in 6 jaar