Raymond van Barneveld dendert door na ruime winst op Glen Durrant

Raymond van Barneveld mocht het in de achtste finales het opnemen tegen de 3-voudig wereldkampioen van de BDO: Glen Durrant. Lees hier het wedstrijdverslag….

Het was de man met het nummer ‘Let Me Entertain You’ die de wedstrijd mocht, hij deed dit gelijk door en 105 finish te gooien terwijl van Barneveld stond te wachten op 40, 1-0. De 2e leg was wel voor de Nederlander, die een 42 finish gooide en een 18 darter voor de 1-1. Een maximale score in de volgende zorgde voor de break in het voordeel van Raymond, een 12 darter en een 76 finish voor de 1-2. Deze break werd hierna ook gelijk verzilverd, een 120 finish (T20-20-D20) voor de 1-3 voorsprong. Daarna was het Durant die in de leg voor de pauze dubbels ging missen voor de 2-3, echter deed ‘Barney dit niet waardoor hij met een soevereine 1-4 voorsprong de eerst pauze in kon.

Van Barneveld had voor de pauze een break bemachtigd en verzilverde die ook meteen door een 14 darter te gooien, 1-5. Durrant begon de 7e leg met ACHT perfecte pijlen, desalniettemin ging hij daarna 4 pijlen op de dubbels missen waardoor van Barneveld via een 96 finish (T20-D18) in kon stappen voor weer een break en de 1-6 voorsprong. Ook deze break werd verzilverd, deze keer in 14 darts voor een 1-7 voorsprong. In de 9e leg was het wel weer raak voor ‘Duzza’, ook een 14 darter voor de 2-7. In de leg voor de tweede pauze was van Barneveld weer de betere, maar mistte wel veel 4 pijlen op de dubbel, echter was het Durrant die ook 1 pijl mistte op de dubbel 20 waardoor ‘Barney’ alsnog met een 2-8 voorsprong die tweede pauze in kon gaan.

De man uit Middlesbrough was deze keer de sterkere speler die uit de pauze kwam, 1 gemiste pijl op de dubbel voor van Barneveld zorgde voor de legwinst voor Durrant, 3-8. Daarentegen was het van Barneveld die hierna ook zijn eigen leg hield via een 14 darter voor de 3-9. De 14e leg betekende ook al het einde van de wedstrijd, de voormalige postbode uit Den Haag gooide nogmaals een 15 darter voor de 3-10 overwinning. Hij mag het in de kwartfinales opnemen tegen Chris Dobey.

Glen Durrant:
Gemiddelde: 92.51
Dubbelpercentage: 21.43% (3/14)

Raymond van Barneveld:
Gemiddelde: 96.91
Dubbelpercentage: 40% (10/25)

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC Europe)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Raymond van Barneveld dendert door na ruime winst op Glen Durrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *