Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Raymond van Barneveld druipt af op WK, van der Voort wel door

Vincent van der Voort – Lourence Ilagan
Vincent Van der Voort mocht de partij beginnen en hij begon uitstekend, want hij opende met een 15-darter en een 91 finish. De relaxed ogende van der Voort wist Ilagan te breaken in de 2e leg dankzij een 14-darter, maar hij gaf vervolgens zijn eigen leg weg. Vincent maakte het echter snel goed, want in leg 4 was Ilagan niet in 5 beurten uit en dat lukte Vincent wel, waardoor hij 1-0 in sets voor kwam. In de tweede set begon Lourence Ilagan zich meer te mengen in de wedstrijd, en hoe! Hij hield de eerste leg in 16 darts en hij pakte de derde en vierde leg met een 15-darter en een 12-darter met finishes van 120 en 81. De ontketende Filipijn kwam dus terug tot 1-1 in sets met een setgemiddelde van 108. De derde set zat vol spanning. Ilagan ging verder waar hij mee bezig was, maar Vincent haakte ook weer aan. Bij een 2-2 legstand mocht van der Voort de 5e leg beginnen en hij bleef heel koel. Een 14-darter en een 64-finish zorgde voor een 2-1 voorsprong in sets voor onze landgenoot. De vierde set leek al bijna binnen voor Ilagan, want hij kwam met 2-0 voor. Toen kwam van der Voort echter met een knappe comeback. Hij pakte 3 legs op rij, wat ervoor zorgt dat we Vincent morgen terugzien tegen Darren Webster!

Gemiddelde/Dubbelpercentage van der Voort: 94,1/42%
Gemiddelde/Dubbelpercentage Ilagan: 95,5/42%

Devon Petersen – Wayne Jones
Zoals altijd kwam de Zuid-Afrikaan Devon Petersen dansend en genietend het podium op met Waka Waka van Shakira. Hij begon de wedstrijd ook swingend, want met een 16-darter op dubbel 12 kwam hij 1-0 voor in legs. De veteraan Wayne Jones kwam er ook lekker in met een 120-finish in leg 2. Ook de volgende 2 legs gingen met de darts mee, waardoor er een beslissende leg kwam voor de eerste set. Petersen hield die leg stijlvol via een 94 finish en een 14-darter: 1-0 voor de Zuid-Afrikaan. In de tweede set was Petersen oppermachtig. Hij pakte de set met 3-0 in legs, mede dankzij een 101-finish. In de derde set deed Jones wat Petersen in de tweede set deed. Vooral vanwege het matige scoren van Petersen won Wayne Jones de derde set met 3-0 voor een 2-1 stand in sets. In de vierde set pakte Jones de eerste 2 legs, maar Petersen vocht sterk terug. Hij maakte 2-1 met een 121-finish en 2-2 met een 14-darter. Jones hield echter de 5e leg, dus we gingen een 5e set bekijken. Deze set werd zenuwslopend. Het kwam weer tot een vijfde leg, waarin beide mannen tegelijk op tops waren beland. Vervolgens misten ze allebei 6 matchdarts, waarna het Petersen bij zijn 8e matchdart eindelijke lukte om de dubbel te raken! De Zuid-Afrikaan zien we in ronde 2 terug tegen Ian White.

Gemiddelde/Dubbelpercentage Petersen: 84,8/42,3%
Gemiddelde/Dubbelpercentage Jones: 83,7/34,5%

Ryan Joyce – Anastasia Dobromyslova
In de derde wedstrijd van vanavond kwam de tweede vrouw van dit WK in actie, namelijk Anastasia Dobromyslova. De Russin begon de wedstrijd en ze pakte direct de eerste leg via dubbel 8. Daarna kwam Joyce uitstekend op gang met een paar geweldige finishes. Hij pakte 3 legs op rij met finishes van 106, 122 en 95, waardoor hij 1-0 voor kwam! In de tweede set ging Joyce verder waar hij mee bezig was, want hij pakte weer 3 legs op rij, waardoor het snel 2-0 in sets werd. In de eerste set scoorde Anastasia nog goed, maar dat werd steeds minder. In de derde set deed Dobromyslova nog wat terug, want ze wist 2 keer succesvol haar eigen leg te houden. Dat deed Ryan Joyce ook, waardoor het 2-2 kwam te staan. Dobromyslova mocht de vijfde leg beginnen, maar het was Joyce die alle tijd kreeg voor de dubbel. Dubbel 6 bood uitkomst voor de Engelsman, waardoor ook de tweede vrouw naar huis werd gestuurd.

Gemiddelde/Dubbelpercentage Joyce: 90,3/40,9%
Gemiddelde/Dubbelpercentage Dobromyslova: 77,3/50%

Raymond van Barneveld – Darius Labanauskas
Van Barneveld begon zijn partij moeizaam. Hij verloor de eerste leg kansloos en de tweede leg pakte hij in 17 darts. Ook in de derde leg heeft van Barneveld niet de kans gekregen op een dubbel en in zijn eigen vierde leg miste hij tops voor 120, waardoor Labanauskas de eerste set pakte met een 82 finish. ‘Barney’ gooide nog geen 80 gemiddeld de eerste set. In de tweede set kwam van Barneveld gelukkig wel een beetje terug, maar het was hem aan te zien dat hij niet gelukkig was met zijn spel. Hij won deze set met 3-2 door steeds zijn eigen legs te houden en zijn gemiddelde steeg naar 88. De derde set was de set van de Litouwer en hij pakte steeds zijn eigen legs weer, waardoor het 2-2 kwam te staan. In de laatste leg kreeg Barney maar liefst 4 pijlen op de dubbel, maar hij miste ze allemaal! Labanauskas had ook moeite met de dubbel, maar hij maakte er wel 2-1 in sets van. Set 4 ging prima van start voor Raymond met een 13-darter. De tweede leg verloor hij nadat hij pijlen miste voor de dubbel. In de derde leg heeft hij alle geluk van de wereld dat hij die won, want hij kreeg 7 beurten. In leg 4 gooide Labanauskas 72 uit terwijl Barney op tops stond. In de mogelijk beslissende leg gooide Labanauskas weer helemaal niks, waardoor van Barneveld alle tijd kreeg voor 52 en die kans greep hij: 2-2 in sets. In de eerste leg van de beslissende set miste Barney 4 pijlen op de dubbel, waardoor Labanauskas voor kwam. Raymond van Barneveld was helemaal de weg kwijt, want hij miste de volgende leg maar liefst 6 pijlen op de dubbel: 2-0 voor de Litouwer. En helaas, ook in de volgende leg maakte Darius geen fout, want hij gooit dubbel 4 voor de winst. Wat betekent deze dubbel voor van Barneveld? Wat kunnen we nog van hem gaan verwachten? Van Barneveld droop af na de wedstrijd en in het interview met RTL7 leek het besef er nog niet echt te zijn.

Gemiddelde/Dubbelpercentage van Barneveld: 89,6/23,7
Gemiddelde/Dubbelpercentage Labanauskas: 86,8/31%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *