Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Raymond van Barneveld neemt afscheid met ruime nederlaag

Raymond van Barneveld had zich veel meer van de twee dagen Ahoy voorgesteld. Na een 7-1 nederlaag tegen Daryl Gurney was Michael van Gerwen in de klassieker tussen de landgenoten met dezelfde cijfers te sterk. 

De hele avond stond in het teken van deze ene wedstrijd: Raymond van Barneveld tegen Michael van Gerwen. Na de desastreuze woensdagavond was zeker dat dit de laatste Premier League wedstrijd van Raymond van Barnveld zou zijn, iets wat een groot afscheid verdient. Met tranen in de ogen begon hij aan zijn walk-on, waarna ‘Barney Army’ luidkeels klonk. Een makkelijke wedstrijd beloofde het echter niet te worden, want Van Gerwen deelt geen cadeautjes uit. RVB kreeg de eer om aan de wedstrijd te beginnen. MVG maakte echter meteen duidelijk hoe het ervoor stond. Een 13-darter leverde hem meteen de break op. Een leg in hezelfde aantal pijlen verdubbelde de voorsprong. Van Barneveld begon erg zwak, miste in zijn eigen leg 5 pijlen om toch een leg te pakken, maar ook dit ging mis. Van Gerwen sloeg toe en door ook zijn eigen leg te houden kwam de stand al op 4-0.

RVB zette gelukkig toch een leg op het bord in 13 pijlen, nadat MVG tops miste voor een nog grotere voorsprong. De vijfde leg voor Van Gerwen kwam er een leg later toch, in 15 pijlen. De groene sloopkogel kende geen genade en met een 14-darter brak hij naar een 6-1 voorsprong. De laatste PL wedstrijd van Van Barnveld werd een leg later al beëindigd, doordat Van Gerwen volgde met nog een 14-darter. Zo kwam er toch een teleurstellend einde aan deze PL voor RVB.

Van Gerwen: 101.39/46.67%
Van Barneveld: 84.68/16.67%

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.