Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Raymond van Barneveld - Baltic Sea Darts Open 2024

Raymond van Barneveld overleeft wedstrijdpijlen Krzysztof Ratajski 

Raymond van Barneveld heeft vrijdagavond weten te winnen van Krzysztof Ratajski. Tijdens de eerste ronde van het European Darts Open in Leverkusen overleefde de Nederlander wedstrijdpijlen van de Pool om met 6-5 te winnen.  

Het was aan Ratajski om de partij af te trappen en de Pool kon zijn eigen leg in zestien pijlen veiligstellen. In een gelijk aantal darts behield ook Van Barneveld vervolgens zijn eigen leg. De Nederlander kon daarop een break forceren om zo koploper te worden. Zijn Poolse tegenstander kon de leg echter direct alweer terugpakken en de score gelijktrekken. Een 112-finish bracht ‘The Polish Eagle’ daarna op een voorsprong van 3-2. 

Beide heren behielden vervolgens tweemaal hun eigen legs, waarbij Ratajski middels een 12-darter op matchpoint kwam. Van Barneveld hield de rug recht en was in staat een allesbeslissende leg af te dwingen. Daarin miste Ratajski twee wedstrijdpijlen, waarna Van Barneveld 64 uitgooide om met een uitslag van 6-5 te winnen. Net zoals afgelopen zondag op het EK voetbal wint de Nederlandse leeuw het dus van de Poolse adelaar. Aanstaande zaterdag mag ‘Barney’ het opnemen tegen de als nummer één geplaatste Luke Humphries.  

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Raymond van Barneveld: 96,60 / 54,50% 
Krzysztof Ratajski: 96,92 / 62,50% 

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *