Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - European Darts Grand Prix 2023

Raymond van Barneveld wint en mag aantreden tegen landgenoot

Na het duel tussen Gian van Veen en Christian Kist was het vrijdagavond de beurt aan Raymond van Barneveld. ‘Barney’ nam het in Trier op tegen George Killington.

Raymond van Barneveld mocht de wedstrijd beginnen, maar moest meteen zijn leg afstaan. Met een 18-darter kwam Killington op een 0-1 voorsprong. De Engelsman wist de break met een 15-darter te verzilveren, waardoor ‘Barney’ meteen in de achtervolging moest. In de derde leg kwam Van Barneveld dan toch op het scorebord. De Nederlander raakte de dubbel 16 en kwam met een 13-darter terug tot 1-2. Dit lukte vrij aardig, want met een 16-darter zorgde Van Barneveld voor de re-break en de gelijke stand in legs en met wederom een 16-darter kwam Van Barneveld voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Hier bleef het voor nu even bij voor Van Barneveld. Killington gooide 43 uit, behield zijn leg en zette de stand op 3-3 in legs.

Van Barneveld zette zichzelf op een 4-2 voorsprong met een 72-finish, waarmee hij het initiatief in de partij behield. In de achtste leg leek Van Barneveld dan toch echt definitief afstand te nemen. Killington miste tops, waarna ‘Barney’ toesloeg en met een 52-finish op een 5-3 voorsprong kwam. Met een 17-darter besliste Van Barneveld de partij, waardoor hij het in zijn volgende ronde mag gaan opnemen tegen Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Raymond van Barneveld: 89,96 / 54,55%
George Killington: 87,59 / 30%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *