Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Reece Robinson en Matt Clark zegevieren op Q-School dag 3

Afgelopen middag werd het derde toernooi van de UK Q-School gespeeld. Uiteindelijk bleken Reece Robinson en Matt Clark de twee tourcards te pakken. Lees hier meer. 

Route naar de finales
Tijdens de UK Q-School pakken de twee finalisten de Tour Cards, waardoor de halve finales direct een strijd om deze tickets zijn. Op dag 3 ging halve finale nummer één tussen Reece Robinson en Glen Durrant, terwijl halve finale nummer twee verrassend tussen Matt Clark en Gavin Carlin ging. Reece Robinson, voormalig World Youth Master, moest op zijn weg naar de finale als eerste afrekenen met Paul Walker (5-0). Stephen McNally en Callum Loose werden vervolgens beide met 5-3 verslagen, terwijl Kevin Lane met 5-2 klop kreeg. Sam Hewson (5-3) en Jonathan Worsley (5-4) werden ook verslagen, terwijl in de kwartfinale David Pallett in een beslissende leg het onderspit delvde (5-4). Zijn tegenstander, Lakeside-winnaar Glen Durrant, wist zijn eerste twee wedstrijden tegen David Calvert en Kerry Way met 5-0 te winnen. Martin Thomas (5-1) en Barrie Bates (5-4) waren de volgende slachtoffers, terwijl achtereenvolgens Billy Gallie, Scott Taylor en John Bowles met 5-2 werden verslagen.

In de tweede halve finale was het Matt Clark die hier was gekomen door als eerste Justin Smith 5-4 te verslaan. Simon Tate (5-2), Justin Broton (5-1) en Royden Lam (5-4) wisten ook niet te winnen, terwijl Darren Beveridge met 5-0 aan de broek kreeg. Keith Rooney (5-3) en James Kempster (5-4) waren de laatste slachtoffers. Zijn tegenstander Gavin Carlin begon zijn dag met een ruime overwinning op Andy Hamilton (5-1). Spencer Chapman en Kenneth MacNeil wonnen geen leg, terwijl Colin Osborne met 5-3 verloor. Andrew Gilding werd vervolgens getrakteerd op een whitewash, terwijl Martin O’Boyle in de kwartfinale met 5-3 werd verslagen.

Finales
De eerste finale-wedstrijd ging tussen de beide Engelsmannen Reece Robinson en Glen Durrant. Durrant kende al twee teleurstellende dagen, maar had hier zich erg goed van hersteld. Robinson mocht aan de wedstrijd beginnen en wist met een 122-finish ook meteen de eerste leg te pakken. Durrant stond op 40 te wachten, waardoor dit meteen een klap was. Hij pakte in 21 pijlen wel meteen een leg terug. Met een 14-darter pakte Robinson weer het initiatief, maar Durrant reageerde meteen met een 16-darter. Hierna ging het echter mis voor de drievoudig Lakeside-winnaar. Robinson pakte naast zijn eigen leg namelijk ook de break door 116 uit te gooien. Wederom stond Durrant hier op een finish, dit keer op 36. In de zevende leg miste Durrant twee pijlen om weer in de wedstrijd te komen, waarna Robinson niet twijfelde en dubbel 8 gooide. De 26-jarige Engelsman won zo voor de tweede keer een Tour Card.

De tweede finale-wedstrijd ging tussen de Engelsman Matt Clark en de Noord-Ier Gavin Carlin. Clark won de bull en mocht beginnen. Een 15-darter leverde hem meteen resultaat op. Met een 14-darter brak hij Carlin meteen. Al snel leek het ook geen wedstrijd te worden. In 17 pijlen hield hij namelijk zijn eigen leg, terwijl hij daarna meteen weer een break plaatste, 4-0. Carlin deed dit echter meteen weer terug. In zijn eigen leg liet hij daarna ook iets geweldigs zien. Hij gooide een 12-darter met een 161-finish. Was er nog hoop? Het antwoord was nee. Clark produceerde namelijk een nog betere leg, een 11-darter. Hiermee verzekerde de voormalig kwartfinalist op de World Matchplay zich van een terugkeer op de Pro Tour.

UK Q-School Order of Merit
1: Jonathan Worsley – 12
2: Carl Wilkinson – 12
3: Adrian Gray – 10
4: Andy Boulton – 9
5: Barrie Bates – 9
6: Jamie Bain – 9
7: Stephen Burton – 9
8: Christopher Bent – 9
9: Callan Rydz – 9
10: James Kempster – 9
11: Glen Durrant – 8

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *