Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Richard Veenstra

Richard Veenstra debuteert op Euro Tour met zege

Afgelopen vrijdagmiddag is de eerste Euro Tour van 2021 van start gegaan, de Hungarian Darts Trophy. In de derde partij van de middagsessie mocht Richard Veenstra zijn debuut maken. Uiteindelijk werd dat debuut erg succesvol voor de Nederlander. Lees hier meer.

Het was Keegan Brown die de derde wedstrijd van de middag begon. Met een 18-darter hield de Engelsman zijn eigen leg. Richard Veenstra begon zijn eigen leg met twee maximale scores, maar kon de zevende triple 20 niet raken. Uiteindelijk hield Veenstra met een 11-darter zijn eigen leg. Met een derde 180’er en een 64-finish wist Veenstra de eerste break te plaatsen. Een leg later kreeg Brown 4 pijlen op dubbel 6 voor de rebreak, waarna de Nederlander via dubbel 2 toch de break verzilverde en op een 3-1 voorsprong kwam. Brown gooide een magere 20-darter in zijn eigen leg, maar kwam daarmee wel terug tot 3-2.

Opnieuw kreeg ‘The Needle’ kansen om terug te breaken, maar er werd twee keer gemist op dubbel 16. Veenstra profiteerde door via dubbel 3 er 4-2 van te maken. In leg 7 produceerde Brown zijn beste leg van de wedstrijd, een 13-darter maakte er 4-3 van. Een leg later kreeg Brown voor de derde keer op een rij kansen om gelijk te maken, maar miste weer. Via dubbel 9 kwam ‘Flyers’ op matchpoint; 5-3. Brown kreeg in zijn eigen leg genoeg ruimte om eenvoudig de leg te kunnen houden. Brown begon vervolgens leg 10 met een maximale score en had Veenstra onder druk staan. Toch waren de scores die daarna volgden erg matig van de Engelsman, waardoor Veenstra via dubbel 16 zijn eerste overwinning op de Euro Tour boekte. Zaterdagavond zal hij Gerwyn Price treffen in de tweede ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Richard Veenstra: 84,66 / 31,58%
Keegan Brown: 84,47 / 23,53%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *