Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Richard Veenstra en Mikuru Suzuki winnen Dutch Open

Richard Veenstra uit Ossenzijl heeft na een zinderende finale het Dutch open gewonnen. Hij won met 3-2 van de Schot Ryan Hogarth. 13 Jaar na de laatste Nederlandse winnaar (Raymond van Barneveld) stond er weer een Nederlander op het hoogste podium in Assen, waar 2000 dolenthousiaste toeschouwers hem luidkeels toezongen.

Veenstra begon goed aan de eerste set en nam eeen 2-0 legs voorsprong. Maar Hogarth bleek taai en door een 160 finish kwam de “Headhunter” langszij. Vervolgens miste hij een pijl om de set binnen te slepen waar Veenstra het wel deed. Ook de tweede set ging naar Veenstra. Waar Hogarth een 137 finish net miste besliste “The Flyer” met een geweldige 158 finish de set. Maar Hogarth bleek taai, de Schot ging steeds beter spelen en Veenstra begrn scorend achter te lopen. En Hogan kwam terug tot 2-1 door een 101 finish. In de vierde set ging de wedstrijd gelijk op Veenstra miste 2 matchdarts en Hogarth profiteerde  en pakte de met set een 141 finish. De vijfde set ging gelijk op, Hogarth miste een pijl om Veenstra te breken en de Fries profiteerde. Op een 2-1 stand gooide Veenstra met een dubbel 5 de wedstrijd naar zich toe. Een opgeluchte Veenstra kreeg het verdiende applaus. Na afloop zei hij, dat het in de wedstrijd slecht liep, maar dat de dubbels hem uiteindelijk redden.

Dames
Bij de dames ging de finale tussen twee bekende namen: Mikuru Suzuki uit Japen en ‘onze’ Aileen de Graaf. Aileen de Graaf behaalde haar finale door o.a. Laura Turner en Femke Herms te verslaan.

De Japanse BDO-wereldkampioen Suzuki behaalde haar tweede finale van vandaag (ze won eerder vandaag het koppeltoernooi bij de dames) door onder andere Anneke Kuijten, Jo Clements en Anita van der Velden te verslaan. Anita van der Velden versloeg eerder in het toernooi Lisa Ashton.

Mikuru Suzuki stond erg goed aan de startblokken. Ze pakte met enig gemak de eerste twee legs (2-0). Ook de derde leg ging dankzij de goede scoring van de Japanse naar Suzuki (3-0). De wedstrijd leek gespeeld, toch gaf Aileen de Graaf nog niet op. Ze hield haar eigen leg (3-1) en wist Suzuki direct te breken (3-2). Maar Suzuki is niet uit haar spel te halen. Ze brak De Graaf weer terug (4-2) en eindigde ook haar laatste leg met de juiste dubbel (5-2).

Mikuru Suzuki is de enige speler op de Dutch Open die geen enkele wedstrijd wist te verliezen. Ze won het koppel- én het singletoernooi. Mikuru Suzuki: een naam om in de gaten te houden dit seizoen.

 

 

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *