Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Richard Veenstra gemakkelijk naar derde ronde

We zijn alweer aangekomen in de tweede ronde van het WDF World Darts Championship en hierin speelt Richard Veenstra tegen de Roemeen Laszlo Kadar. Veenstra is als negende geplaatst en mocht de eerste ronde overslaan, Kadar won in de eerste ronde met 2-1 in sets van Harrysson. Dit deed Kadar met een prima wedstrijd en er is dus werk aan de winkel voor Veenstra. Lees hier alles over de wedstrijd.

Veenstra scorend de sterkste

In de eerste set bleek al snel dat dit duel niet heel spannend zou worden. Kadar wist de eerste leg nog wel te pakken met een 16-darter, maar vervolgens pakte Veenstra het initiatief helemaal over. Veenstra was scorend veel beter en liep elke leg vrij makkelijk weg van Kadar. De tweede leg wist Veenstra te houden met een 15-darter en in de derde leg mocht Veenstra breken met een 20-darter, Kadar stond na 21 pijlen nog op 105. In de derde leg had Veenstra nog wat moeite op de dubbel en gaf hierdoor toch nog kansen weg. Kadar mistte hier 4 pijlen op de dubbel, waardoor Veenstra zijn vierde dubbel erin kon gooien. De eerste set werd 3-1.

In de tweede set en derde set kon Veenstra heel makkelijk weglopen. Veenstra had hier ook geen bijzonder spel voor nodig. In de eerste leg van de tweede set gooide hij met een 66-finish een 18-darter en dit was ook zijn beste leg van de set. Veenstra had in de tweede set verder aan een 19-darter en een 23-darter nodig om de set te pakken. Ook in de derde set had Veenstra weinig moeite. Hij moest slechts nog één leg afstaan omdat Kadar een aardige leg gooide. In de tweede leg pakte Veenstra het weer op en gooide met een 14-darter zijn beste leg van de wedstrijd. Kadar kon scorend duidelijk niet mee met Veenstra en moest toestaan dat Veenstra ook de derde en vierde leg pakte van de derde set. Dit deed Veenstra met een 17-darter en een 18-darter. Veenstra maakte het met de tweede matchdart af en won zo met 3-0

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Richard Veenstra: 81.45 / 36%
Laszlo Kadar: 76.90 / 17%

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *