Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - PDC World Championship 2024

Richard Veenstra in beslissende leg kopje onder tegen Josh Rock

Net als in Wieze is voor Richard Veenstra de tweede ronde ook in München het eindstation geworden. In een beslissende leg moest ‘Flyers’ zijn meerdere erkennen in Josh Rock.

Na zijn overwinning op Oliver Müller kreeg Richard Veenstra een volgende uitdaging: Josh Rock. De Nederlander was eerder dit jaar al eens te sterk voor de Noord-Ier, waardoor hij absoluut niet bang voor het grote talent hoefde te zijn. Met legs in 14 en 18 pijlen was de start wel voor voormalige wereldkampioen bij de jeugd. Veenstra haakte aan, maar kreeg net zo snel weer een 15-darter om de oren.

Ondanks een groot verschil in gemiddeldes kwam Veenstra twee legs later toch langszij. Rock miste vier pijlen op de dubbels, waardoor de stand op 3-3 kwam. Een 126-finish van ‘Rocky’ volgde: de grootste klap in deze partij leek uitgedeeld. Veenstra bleef echter vechten, en met behulp van zeven perfecte pijlen sleepte hij er een beslissende leg uit. De hoge scores droogde hierin echter op voor ‘Flyers’: ondanks dat de Nederlander de leg mocht beginnen, kon Rock met een 17-darter de wedstrijd, met een luide juichkreet, winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Josh Rock: 94.36 / 46.2%
Richard Veenstra: 88.75 / 71.4%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *