Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - PDC World Championship 2024

Richard Veenstra met net spel langs Dave Chisnall

Richard Veenstra is door naar de finaledag van het International Darts Open in het Duitse Riesa. Zaterdagavond klopte hij de als nummer één voor dit toernooi geplaatste Dave Chisnall met een uitslag van 6-2. 

Nadat hij vrijdag al Andrew Gilding, oud-winnaar van de UK Open, passeerde, mocht Richard Veenstra zaterdagavond aantreden tegen Dave Chisnall. Het was aan de Nederlander om deze ontmoeting af te trappen en zonder al te veel tegendruk kon hij een eerste leg binnenhalen. Daarna plaatste hij een break, nog voor Chisnall een pijl op de dubbels kreeg. Daarop kon de Engelsman echter direct terugslaan middels een break van zijn hand. In de leg die daarop volgde had ‘Chizzy’ te dealen met twee uit het bord vallende pijlen. Ondanks dat kon hij zijn break verzilveren om de tussenstand op 2-2 te brengen. 

Na zijn eigen leg veilig te hebben gesteld, kon Veenstra met een 76-finish via 20, dubbel 16 en dubbel 12 weer een leg van zijn tegenstander afsnoepen. Daarna bracht hij zichzelf op matchpoint. Door vervolgens in vijftien pijlen de stand op 6-2 te brengen, ging hij over de eindstreep. In de volgende ronde zal Martin Schindler of Joe Cullen zijn tegenstander zijn.  

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Dave Chisnall: 96,27 / 40,0% 
Richard Veenstra: 95,77 / 75,0% 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *