Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - Baltic Sea Darts Open 2023

Richard Veenstra mist kansen en verliest in Boedapest

Na de overwinning van Jermaine Wattimena was Richard Veenstra de tweede Nederlander die in actie kwam in Hongarije. Hij mocht het gaan opnemen tegen Scott Williams.

Williams mocht de wedstrijd in Boedapest beginnen en deed dit sterk. Scorend was hij de betere en met een 15-darter kwam de Engelsman op een 1-0 voorsprong. Ook in de tweede leg kon Veenstra zijn tegenstander aanvankelijk niet bijbenen, maar door een 171-score en een geraakte dubbel 12 zette ook ‘Flyers’ zichzelf op het scorebord. Williams wist de derde leg te behouden met een 20-darter en ook Veenstra wist zijn eigen leg te behouden om de stand op 2-2 te brengen. De vijfde leg leek de eerste break op te leveren, maar het was Williams die met een 110-finish toch zijn leg wist te behouden. Veenstra miste één pijl op de bulls-eye voor de voorsprong.

Daar waar Veenstra de kans om te breken liet liggen, pakte Williams deze in de zesde leg wel. Met een 19-darter plaatste Williams de break, waarmee de Engelsman op een 4-2 voorsprong kwam. Veenstra kreeg de kans om de re-break te plaatsen, maar miste drie pijlen. Williams gooide een 19-darter en kwam op matchpoint. Veenstra produceerde nog wel een 15-darter vanaf 67 en kwam terug tot 5-3, maar hier bleef het voor de Nederlander bij. Veenstra kon Williams niet bijhouden in leg negen en de eerste matchdart van de Engelsman ging raak. Williams boekte zijn eerste zege op de Euro Tour van het jaar, ten koste van Richard Veenstra.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Scott Williams: 91,33 / 33,3%
Richard Veenstra: 91,17 / 21,4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *