Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Richard Veenstra niet opgewassen tegen solide Scott Waites

De laatste partij van dag 5 van Lakeside ging tussen de nummer 8 geplaatste Richard Veenstra en de nummer 9 geplaatste Scott Waites. Lees hier een wedstrijdverslag terug. 

De bull werd gewonnen door Scott Waites en mocht de partij beginnen. Waites begon goed door de eerste twee legs van de eerste set te pakken. Veenstra brak in de derde leg met een 11-darter terug en hield via D10 zijn eigen leg voor 2-2. In de beslissende leg miste Waites drie setdarts, Veenstra pakte met een 64-finish de eerste set af van de Engelsman.

Veenstra begon niet goed in zijn set, Waites wist met een 79-finish te breaken en hield met een 15-darter zijn eigen leg voor 2-0. Wederom brak Veenstra terug met een 11-darter terug naar 2-1. Veenstra miste twee darts op de dubbel om er 2-2 van te maken, met een knappe 101-finish pakte Waites de set af van de Nederlander; 1-1.

Waites begon slecht aan zijn eigen set, waardoor hij zijn eigen leg inleverde. Met een 74-finish verzilverde Veenstra de break en kwam 2-0 voor in de derde set. Met een 19-darter hield Waites zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1, ondanks twee setdarts van de Nederlander. Met een 14-darter brak Waites naar 2-2. In de beslissende set van de derde set miste Veenstra wederom 1 setdarts, Waites gooide D9 en kwam 2-1 voor in sets.

Veenstra miste een 65-finish op tops om zijn eigen leg te houden, via D8 brak Waites en hield zijn eigen leg met een 59-finish. Met een 19-darter bleef Veenstra in de set, maar zag Waites een leg later 180 gooien en tops voor een 3-1 setoverwinning en een 3-1 voorsprong in sets.

Waites begon de vijfde set, maar Veenstra brak met een 15-darter gelijk naar een 1-0 voorsprong. Met een 12-darter brak Waites terug naar 1-1 en verzilverde de break met een geweldige 160-finish! Veenstra gooide een matige eigen leg, waardoor Waites via D10 de 4-1 overwinning in sets pakte.

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.