Search
Richard Veenstra

Richard Veenstra opent Winter Masters met zege op Blom

Richard Veenstra heeft dag 1 van de Darts Actueel Winter Masters geopend met een prachtige overwinning op de talentvolle Moreno Blom. Lees hier meer.

Richard Veenstra mocht de partij beginnen, omdat hij de bull wist te winnen. Met een 18-darter wist Veenstra zijn eigen leg te houden. Blom begon zijn eigen leg met 4 scores zonder triple, waarvan Veenstra wist te profiteren. Hij brak met een 65-finish naar een 2-0 voorsprong in de eerste set. Toch wist Blom zich goed terug te vechten in de eerste set. Met twee 15-darters en finishes van 87 en 92 kwam de 18-jarige Nederlander terug tot 2-2. Bij de heren begon wat matig aan de beslissende leg van de tweede set, maar uiteindelijk was het Veenstra die via dubbel 18 de eerste set binnensleepte.

Moreno Blom mocht aan de tweede set beginnen, maar dankzij een 180’er en dubbel 14 wist Veenstra meteen te breaken. Blom kreeg in de tweede leg kansen om terug te breaken, maar miste twee pijlen op tops waardoor Veenstra met een hele knappe 84-finish op 2-0 kwam. Een leg later wist ‘Flyers’ de wedstrijd in stijl in het slot te gooien, met een 14-darter won Veenstra met 2-0 (3-2,3-0) in sets van Blom.