Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra

Richard Veenstra sloopt Littler en pakt Lakeside-record

Richard Veenstra heeft woensdagavond indruk gemaakt op het WDF WK. De Nederlander wist met 3-0 in sets te winnen van Luke Littler door een gemiddelde van boven de 100 te noteren, voor een plaats in de kwartfinales. Lees hier meer.

Super start voor Veenstra

Het was Luke Littler die de partij mocht beginnen, maar kreeg zijn twee pijlen op dubbel 15 er niet in om zijn eigen leg te houden. Hierdoor kon Richard Veenstra meteen breaken door tops te gooien. Littler maakte die break een leg later meteen ongedaan door een 15-darter te gooien. Het leek er vervolgens ook op dat Littler ook zijn eigen leg zou houden, na 12 darts stond hij op dubbel 12. Echter kreeg hij geen kans meer, met een 164-finish in 12 darts brak Veenstra opnieuw. In de vierde leg produceerde de Nederlander een 16-darter en pakte zo de set af van de Engelsman.

Veenstra ging goed verder in zijn eigen set. Met een 64-finish wist hij zijn eigen leg te houden, waarna hij met een 81-finish in 11 darts de 15-jarige brak. De set werd vervolgens binnengehaald in 12 darts, met een 90-finish ging hij pauzeren met een 2-0 voorsprong in sets.

Veenstra gunt Littler één leg

Na een korte pauze ging Veenstra gewoon verder met scoren en finishes. Littler leek aangedaan, helemaal toen hij opnieuw een break om zijn oren kreeg. Met een 57-finish brak Veenstra en wist die break met een 68-finish te verzilveren en kwam zo op matchpoint. Een leg later maakte ‘Flyers’ het in stijl af. Met een 121-finish plaatste Veenstra zich voor de kwartfinales van het WDF WK. Dit deed hij met een nieuwe Lakeside-record. Hij produceerde het hoogste gemiddelde (104,91) ooit gegooid op Lakeside, hij gooit hiermee landgenoot Raymond van Barneveld uit de boeken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Richard Veenstra: 104,91 / 75%
Luke Littler: 92,76 / 17%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *