Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Richard Veenstra

Veenstra gooit 10-darter voor de wedstrijd

Na een prachtige partij verslaat Richard Veenstra de nummer 1 van de plaatsingslijst: Brian Raman. Daarbovenop mist hij een 9-darter voor de wedstrijd, maar maakt hier een prachtige 10-darter van. 

Veenstra opent met 13-darter

De tweede wedstrijd van de avondsessie was de kwartfinale tussen Richard Veenstra en Brian Raman. Veenstra mocht de wedstrijd beginnen en dat deed hij meteen goed. Hij opende de partij met een 13-darter en hierdoor kwam hij 1-0 voor in de eerste set. Raman hield zijn eigen leg, waardoor het 1-1 werd. Beide mannen wisten een 180 te gooien in de leg hierna. Het werd 2-1 voor ‘Flyers’. Beide spelers zijn snelle gooiers en waren scorend erg goed. Het werd 2-2 na een goede leg van de Belg. Nadat Veenstra constant scorend goed blijft gooien, wint hij de eerste set met 3-2 met een gemiddelde van 100. De tweede set werd sterk gestart door Raman. De tourkaarthouder gooide 6 perfecte pijlen, waarna hij op 141 kwam. Bij de 7e pijl verbrak hij de perfectie, maar gooide alsnog een nette 13-darter. De mannen gingen gelijk op, maar Veenstra checkte 32 voor de gelijkmakende leg. Vervolgens zette Veenstra door en gooide 52 uit, door dit dubbel(20)-dubbel(6) te doen. Het werd 2-1 voor de Nederlander. Veenstra zette 161 weg op 32, die hij vervolgens met de 3e pijl net op tijd checkte. Het werd 3-1 en dus ook de tweede set ging naar ‘Flyers’. 

De Belg vecht terug

In de derde set trok Veenstra de goede scores door. Hij gooide 69 uit op dubbel 6, die hij met 1 pijl wist te raken. Hij kwam hierdoor 1-0 voor te staan. Bij de volgende leg bleven de scores bij Veenstra uit. Raman had deze leg het initiatief en wist met een mooie finish van 72 de leg te pakken. Hierna hadden zowel de Belg als de Nederlander veel moeite met de dubbels. Beide misten zij meerdere pijlen voor de leg, maar toen wist Raman hem toch te checken. Hierdoor kwam de nummer 1 op de plaatsingslijst voor te staan met 2-1. Ook de leg hierna wist Raman snel te winnen en het werd 3-1 voor de Belg. Beide heren gooide 90 gemiddeld over 3 sets. Deze set was inkomen voor Raman. Hij gooide 2 beurten op rij geen triple, maar dit wist hij goed te maken met een 180. Ook checkte hij hierna makkelijk zijn dubbel, waardoor het 1-0 stond voor 25-jarige. Hierna ging het hardtegen hard in de volgende leg. Veenstra opent met 180, waarna Raman ook een 180 er in wist te prikken. De belg trok de goede scores door en ook de dubbel wist hij makkelijk te raken. Hij checkte 36 voor een 2-0 voorsprong in de 4e set. Veenstra gaf niet op. Hij gooide meteen weer 180 en stond na 9 pijlen op 170. Helaas wist hij deze niet uit te gooien, maar wist wel een eind te maken aan de winnende reeks van Raman door dubbel 10 te checken. De mannen gooiden beide erg goed en door een snelle check van Veenstra, ging net als de eerste set, ook deze set naar een beslissende leg. Dit werd een ijzersterke leg van Raman. Hij gooit drie keer op rij 140, waarna hij hem wegzette op 39 door het missen van de bull op 81. Vervolgens mist Veenstra 96. Raman maakt hier gebruik van en checkt 39 voor de gelijkmakende set. 

Een fantastische laatste leg

Veenstra blijft de triples makkelijk vinden. Ook blijft hij 100% op de dubbel 6, waardoor hij 1-0 voor komt te staan. In de leg hierna krijgt Raman een kans op 150. Helaas miste hij deze, waarna ‘Flyers’ dubbel 20 wist te checken. Vervolgens mocht Veenstra beginnen aan deze leg. Hij begint goed met 3 perfecte pijlen. Dit beantwoorde Raman met 135. Veenstra gooide in deze leg opnieuw 180 om zich weg te zetten op 20. Deze mist hij vervolgens wel en de Belg checkte dubbel 1 na een aantal pijlen gemist te hebben op de dubbel. Het werd 2-1 voor de Nederlander. Hierna misten beide spelers opnieuw hun dubbels. Uiteindelijk wist Raman 13 te checken om gelijk te komen. Veenstra kon in deze partij de 180’ers goed vinden, want opnieuw gooide hij in deze leg een 180, om zich weg te zetten op 40. Hier stond Raman nog op 275. Met 1 pijl wist Veenstra de dubbel te raken en won deze set met 3-2. De zesde set was enorm spannend. Raman wist 104 te checken om op 1-0 voorsprong te komen. Hierdoor was Veenstra niet uit het veld geslagen en gooide in de volgende leg alweer snel een 180. Hierna checkte hij 64 om het gelijk te maken. Veenstra mist hierna een 121 finish op het ijzer. Hier maakte de Belg optimaal gebruik van door dubbel 8 uit te gooien. Ook hiervan schrok Veenstra niet. Hij bleef rustig en focuste zich op zijn eigen spel. In deze leg zette Veenstra hem weg op 100. Hiervoor krijg hij nog de kans voor. Met de eerste pijl gooide hij een triple 20 en met de tweede was het meteen raak op dubbel 20. Het werd 2-2. De Nederlander die met zijn vorige gemiddelde records verbrak, besloot de partij prachtig te eindigen. Hij begon deze leg met een 177 score. Dit vervolgde hij met een 180. Hierdoor had hij een 144 om uit te gooien. De twee triples zaten er al snel in, maar met de laatste pijl schaafde hij het ijzer aan de buitenrand van de dubbel 12. Hiervoor mocht hij terugkomen en checkte hem met 1 pijl. Richard Veenstra wint de kwartfinale met een 10-darter, waardoor het uiteindelijk 4-2 is geworden in sets. 

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *