Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richard Veenstra - Players Championship Finals 2023

Richard Veenstra wint PDC WK-debuut in matige partij

Richard Veenstra heeft zijn debuut op het PDC WK winnend afgesloten. De 42-jarige Nederlander won met duidelijke cijfers van Nieuw-Zeelander Ben Robb; 3-0. Lees hier meer.

Richard Veenstra had zich gekwalificeerd door vooral op de vloertoernooien erg constant te presteren. Zo eindigde hij dan ook de tiende plaats op de Pro Tour Order of Merit. Recent liet Veenstra nog mooie dingen zien op de Players Championship Finals, waarin hij o.a. Michael Smith versloeg met goed spel. Voor Nieuw-Zeelander Ben Robb werd het zijn vierde PDC WK, nog nooit won hij een wedstrijd.

Veenstra wint nipt eerste set

Beide heren moest er in de eerste set nog inkomen. Het was Veenstra die beter begon aan de partij. Via dubbel 10 hield Veenstra zijn eigen leg. In de tweede leg leek Robb zijn eigen leg ook te houden, maar in plaats van een single 9 op een 41-finish gooide Robb zich ‘dood’ door een triple 14 te gooien. Veenstra profiteerde hier meteen van, met een 104-finish voor de break. De set werd een leg later niet meteen binnengehaald. Robb brak meteen terug door een hele knappe 105-finish uit te gooien, waarna hij in 14 pijlen er 2-2 van maakte. In de beslissende leg kregen beide heren een pijl op de dubbel om de set te pakken. Waar de Nieuw-Zeelander tops miste voor een 120-finish, wist Veenstra dubbel 16 te raken voor een 112-finish om alsnog de eerste set naar zich toe te trekken.

Robb grijpt kansen niet, Veenstra loopt uit

Nadat de eerste twee legs in 14 en 13 pijlen werden gewonnen door de speler die de leg begon, plaatste Veenstra in leg 3 een break. Robb kreeg drie pijlen op dubbel 10 om zijn eigen leg te houden, maar werden gemist. Hierdoor kwam ‘Flyers’ via dubbel 5 op een 2-1 voorsprong in de tweede set. Een leg later leek Robb die break meteen terug te gaan pakken, nadat hij na 9 pijlen op dubbel 16 stond. Echter maakte Robb er wederom een knoeiboel van op de dubbels. Hij miste 6 pijlen op de dubbel, waardoor Veenstra in 17 darts alsnog met de leg en de set aan de haal ging.

Veenstra bereikt tweede ronde

Na de laatste pauze ging in set 3 alle legs met de darts mee. Robb hield zijn eigen legs met finishes van 100 en 138, terwijl Veenstra finishes van 64 en 142 produceerde. In de beslissende vijfde leg piekte Veenstra wederom op het juiste moment. Met een 74-finish in 15 punten klaarde Veenstra de klus en zien we hem zaterdagmidddag terug in de tweede ronde tegen Kim Huybrechts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Richard Veenstra: 85,29 / 42,9%
Ben Robb: 89,51 / 29,4%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *