Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Richie Burnett vs Geert Nentjes

Richie Burnett allereerste Champions Week kampioen

Afgelopen zaterdagavond werd de Champions Week gespeeld van de Online Live League. Het was Richie Burnett die de sterkste was en de titel op zijn naam schreef. Lees hier meer.

De afgelopen 4 weken werden steeds vier finaleavonden gespeeld waar de winnaar van Groep A, de top twee van Groep C en de top drie van Groep B van de week zich kwalificeerden. De finalisten en de nummer drie van elke finaleavond plaatsten zich voor de Champions Week, in totaal mochten dus 12 spelers strijden voor de Champions Week titel.

Uiteindelijk mochten maar 6 spelers de finaleavond van de Champions Week spelen. James Richardson won op basis van een hoger gemiddelde Groep A. In Groep C kwamen Martin Adams en Richie Burnett door, terwijl Shaun McDonald, Chas Barstow en Conan Whitehead zich kwalificeerden voor de finaleavond.

Het was Richie Burnett die de titel pakte. Hij begon met een verliespartij in zijn groep, Shaun McDonald versloeg hem met 4-3. De Welshmen herpakte zijn in zijn tweede groepswedstrijd door met een gemiddelde van 108,93 Chas Barstow met 4-1 te verslaan. In de halve finale wist hij zijn rivaal Martin Adams met 4-1 te verslaan. In de finale kwam hij wederom de Schot McDonald tegen. Dit keer was het ‘The Prince of Wales’ die succesvol. Opnieuw werd het een 4-1, waarbij het in de laatste leg een 9-darter miste op dubbel 18.

Uitslagen Groep A
Conan Whitehead 4-3 James Richardson
James Richardson 4-3 Martin Adams
Martin Adams 4-2 Conan Whitehead

Uitslagen Groep B
Shaun McDonald 4-3 Richie Burnett
Shaun McDonald 4-1 Chas Barstow
Richie Burnett 4-1 Chas Barstow

Halve finales
Richie Burnett 4-1 Martin Adams
Shaun McDonald 4-1 James Richardson

3/4 Plaats
James Richardson 4-1 Martin Adams

Finale
Richie Burnett 4-1 Shaun McDonald

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *