Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Ricky Evans - European Darts Grand Prix 2023

Ricky Evans ambitieus na overstap naar Bulls NL: ‘Ik zou in de top 16 moeten staan’

Ricky Evans heeft in februari de overstapt gemaakt van Target naar Bulls NL. Tot op heden laat de Engelsman goed spel zien, maar blijven de resultaten uit. Darts Actueel sprak met ‘Rapid’.

Ricky Evans kende in 2019 en 2020 zijn beste jaren in zijn PDC-carriere, in beide jaren begon hij als nummer 32 geplaatst aan het PDC WK en kwalificeerde hij zich ook de World Matchplay en de World Grand Prix. Sinds 2021 is het qua resultaten minder geworden bij Evans, wat op dit moment resulteert in plaats 51 op de wereldranglijst.

Overstap

Begin 2023 heeft Evans ervoor gekozen om zijn huidige materiaalsponsor Target te verlaten en over te stappen naar Bulls NL. De Engelsman was aan verandering toe, vertelde hij tegeover Darts Actueel.

“Er is niet echt een verschil tussen Target en Bulls NL denk ik. Ik wou graag een verandering en heb nu nieuwe pijlen en nieuwe mensen om me heen. Het is leuk dat ik nu nieuwe pijlen heb, ik gooi er nu ook gewoon goed mee. Target was niet de reden dat ik zakte op de ranking, ik haalde gewoon niet de resultaten.”

Evans is erg ambitieus en streeft ernaar terug te keren naar de top van de rankings, hij weet hoe goed hij is. “Ik richt me op het terugkeren naar mijn plek waar ik hoor, namelijk als speler in de top 16, top 10 van de wereld. Ik heb het niveau, het probleem is om het nu ook te laten zien.”

WK-kwalificatie

Evans speelde tot nu toe in 2023 16 vloertoernooien en vier Euro Tours. Op de vloer laat de Engelsman prima spel zien, maar vallen de resultaten flink tegen. In de helft van de Players Championship-toernooien wist hij zijn openingspartij te winnen, waarbij de laatste 32 slechts twee keer het eindstation was.

Hierdoor staat hij momenteel buiten het WK. Hij staat op plaats 33 van de Pro Tour Order of Merit, waarbij de eerste 32 zich kwalificeren. Met nog 14 Players Championships en drie Euro Tours (Qualifiers) te gaan, is er nog veel mogelijk voor Evans, die zich bewust is van de knelpunten.

“Ik moet de dubbels gooien. Dit jaar speel ik erg goed, misschien het beste jaar dat ik heb gespeeld als we kijken naar de statistieken. Maar zoals iedereen je zal vertellen, gemiddeldes betekenen helemaal niets; het gaat om de winst. Ik zou liever wedstrijden winnen met een gemiddelde van 82, dan wat ik nu doe; verliezen met gemiddeldes van 95+. Ik doe eigenlijk niets verkeerd, ik geloof in mezelf. Elke keer als ik naar een toernooi ga, ga ik er heen met het geloof dat ik kan winnen. Op een dag zal het gebeuren.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Ricky Evans ambitieus na overstap naar Bulls NL: ‘Ik zou in de top 16 moeten staan’