Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ricky Evans

Ricky Evans na verloren finale in Eindhoven: ‘Heb me niet echt op mijn gemak gevoeld op het podium’

Ricky Evans bereikte afgelopen zaterdagavond de finale van de zesde editie van het Zwaantje Masters. In de finale moest hij zich erkennen in de titelverdediger Ian White. Na afloop sprak Darts Actueel met ‘Rapid’.

Voor Evans was dit zijn debuut op dit unieke toernooi in Eindhoven. Met overwinningen op onder andere Jimmy van Schie (6-4) en Alexander Merkx (2-1; 3-2, 2-3, 3-2) bereikte de Engelsman de finale, hoewel hij hier ook wat geluk voor nodig had. Tegen Merkx stond Evans 2-0 achter in de beslissende set en overleefde hij zelfs een matchdart, om uiteindelijk de partij met 2-1 te winnen. In de finale waren beide spelers zeer aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk maakte het constante spel van Ian White het verschil in de finale.

“Ik voelde me de hele dag niet echt op mijn gemak op het podium. Ik had enorm geluk in de halve finales en in de finale kon ik het gewoon niet opbrengen, en dat is waarom Ian (White red.) won en ik niet.”

De heren hebben eerder een finale gespeeld in Nederland. In 2018 stonden White en Evans tegenover elkaar in de finale van het Dutch Darts Championship, een PDC Euro Tour in Maastricht, waarbij White met een 8-5 overwinning de titel pakte ten koste van Evans. Evans herinnert zich dit nog maar al te goed, zo liet hij weten tegenover Darts Actueel:

“Ik verlies altijd in finales en dit is nu al de tweede keer dat hij me verslaat in de finale, hopelijk is drie keer scheepsrecht. Als aankomende week wij weer in de finale staan, dan ga ik hem verslaan. Ik denk dat er 126 spelers zijn die er anders over denken, maar je weet het maar nooit aangezien iedereen erg goed is en iedereen van iedereen kan winnen“, besluit Evans die aankomend weekend, net als White, in actie komt op twee Players Championships in Hildesheim.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Ricky Evans na verloren finale in Eindhoven: ‘Heb me niet echt op mijn gemak gevoeld op het podium’