Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lee Lok Yin - Matthew Lee

Rivera en Lee winnen op Asian Tour

Dit weekend worden de laatste toernooien voor het seizoen gespeeld op de Aziatische tour. De top vier kwalificeert zich voor het WK Darts later dit jaar in Londen.

Lok Yin Lee heeft zijn tweede titel van het jaar gepakt in Qingdao (China). Op de 22e Asian Tour van het jaar werd de Filipijn Rosendo Lubaton in de finale met 5-4 verslagen. Lee die onderweg onder meer won van Paul Lim, gooide niet eens briljant om toch tot zijn tweede titel te komen. Met 84 gemiddeld won hij de finale. Hiermee deed Lee goede zaken voor het WK en is daardoor gestegen naar de felbegeerde vierde plek.

De 23e Asian Tour werd gedomineerd door de Filipijnen. Die keer op keer laten zien dat ze het niet alleen van Perez en Ilagan moeten hebben, maar veel meer jongens op de deur kloppen. Reynaldo Rivera versloeg met gemiddeldes van dik in de 90 onder meer Christian Perez en Lee. Ilagan werd in de kwartfinale uitgeschakeld door zijn landgenoot Alexis Toylo. Toylo reikte uiteindelijk tot de finale welke hij verloor van Rivera met 5-2. Rivera wist hiermee de Lee weer uit de top 4 te ‘schoppen’ en zelf te klimmen naar de derde plaats.

Het blijft ongemeen spannend voor het WK. Ilagan was al reeds zeker, maar daarachter is het nog allerminst beslist. Morgenvroeg wordt het laatste toernooi van het jaar gespeeld en dan weten welke Aziatische darters zich dit jaar mogen vertegenwoordigen op het PDC WK. ,

Uitslagen

PDC Asian Tour 22
Kwartfinales
Rosendo Lubaton 4-2 Xiaochen Zong
Sonny Balagat 4-2 Tomoya Gota
Junjie Li 4-3 Man Lok Leung
Lok Yin Lee 4-2 Paul Lim

Halve finales
Rosendo Lubaton 5-0 Sonny Balagat
Lok Yin Lee 5-4 Junjie Li

Finale
Lok Yin Lee 5-4 Rosendo Lubaton

PDC Asian Tour 23
Kwartfinales
Alexis Toylo 4-1 Lourence Ilagan
Tomoya Gotou 4-1 Jun Matsuda
Reynaldo Rivera 4-2 Lok Yin Lee
Sandro Sosing 4-1 Xiaochen Zong

Halve finales
Alexis Toylo 5-4 Tomoya Gotou
Reynaldo Rivera 5-2 Sandro Sosing

Finale
Reynaldo Rivera 5-2 Alexis Toylo

Stand Asian Tour

Met nog één toernooi te gaan kan er nog van alles gebeuren omtrent de WK-plekken. Leung, Rivera en Nebrida staan er het beste voor, maar Lee, Matsuda en Goto zullen er zondagochtend alles aan doen om op het laatste moment in de top vier te eindigen.

  1. Lourence Ilagan – 10.500
  2. Man Lok Leung – 8.400
  3. Reynaldo Rivera – 8.200
  4. Paolo Nebrida – 8.100
  5. Lok Yin Lee – 7.700
  6. Jun Matsuda – 7.200
  7. Tomoya Goto – 7.150
  8. Paul Lim – 6.700
Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *