Rob Cross

Rob Cross in matige wedstrijd langs James Wade

Een Engels onderonsje in de tweede halve finale van de World Series Finals. James Wade nam het op tegen Rob Cross, die zich kon plaatsen voor de Grand Slam met een overwinning.

Opstartproblemen

Die kwalificatie voor de Grand Slam was toch een doel voor Cross, die tot nu toe een vrij matig seizoen kent. Wade is al zeker van een plek op dat prestigieuze toernooi en had die mogelijke druk dus niet. Beide mannen begonnen echter enorm matig. Cross kreeg maar liefst 22 pijlen de tijd om meteen te breken in leg één. Hierop volgde een 19-darter van ‘Voltage’, gevolgd door een 17-darter van Wade. Beide mannen hielden daarna nog hun eigen leg, maar 19 en 18-darter die werden genoteerd waren ook niet om over naar huis te schrijven.

Niveau gaat omhoog

Met een 16-darter kwam Cross iets beter uit de pauze, waarna Wade de beste leg van de wedstrijd noteerde in 13 pijlen. Cross bleef stug doorspelen en hield ook zijn eigen leg. Het niveau ging langzaam omhoog, maar het bleef nog ondermaats. Met een 15-darter liet Cross toch wel weer een goede leg zien, en zo brak hij Wade. ‘The Machine’ brak echter ook meteen terug, waardoor de stand op 6-4 voor Cross kwam.

Cross sluipt weg

Wade zat totaal niet in de wedstrijd maar met een 14-darter liet hij toch zien nog mee te doen. Hij kon echter maar niet op gelijke hoogte komen. Een hoogtepunt volgde wel, want Wade prikte er een mooie 170-finish in voor de 6-7. Daar zou het in deze sessie bij blijven. Cross won namelijk twee legs op rij, en wel in 16 en 15 pijlen.

Wedstrijd om snel te vergeten

Cross leek de wedstrijd nu volledig in zijn macht te hebben, zonder zelf ook maar in de buurt van zijn A-game te komen. Met een 17-darter kwam hij op matchpoint, waarna hij Wade nog één leg gunde. Uiteindelijk was een 13-darter, de beste leg van Cross in de wedstrijd, genoeg om de wedstrijd binnen te slepen. De Grand Slam plek is nu zeker, en ook de finale tegen Gerwyn Price.

James Wade: 87.58 / 26.92%
Rob Cross: 85.28 / 42.31%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)