Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross - Baltic Sea Darts Open 2024

Rob Cross overleeft 9-darter Luke Humphries en wint European Tour in Kiel

In een fantastisch finale in Kiel heeft Rob Cross voor de tweede keer in zijn carrière een European Tour-titel gegrepen. Ondanks een 9-darter van Luke Humphries bleek ‘Voltage’ de sterkste: 8-6.

Iets minder dan een jaar geleden troffen Luke Humphries en Rob Cross elkaar in de finale van een European Tour-toernooi: met een plek in het team van Engeland voor de World Cup op het spel was het toen een beladen duel. Humphries is een jaar later wereldkampioen én de nummer één van de wereld, en wilde in Kiel nu wél de finale winnen van zijn landgenoot. Een 13-darter van ‘Cool Hand Luke’ zette meteen de toon voor wat een achtbaan van een wedstrijd zou worden. ‘Voltage’ reageerde met een 14-darter, waarna beide mannen hun eigen leg die volgde hielden. Cross leek daarna de eerste klap uit te delen, maar had was Humphries die keihard terug sloeg.

Met legs in 15 en 11 pijlen knalde de wereldkampioen naar een 4-3 voorsprong, waarna hij in de voetsporen van Luke Littler treed. Net als het 17-jarige supertalent vond ook Humphries een 9-darter in de finale op de European Tour, waarmee hij de zaal liet ontploffen. Ook Cross ontplofte: met legs in 11 en 15 pijlen sloot hij razendsnel weer aan en kwam de stand op 5-5. De wereldkampioen van 2018 bleef constant druk houden op zijn tegenstander, wat zich uiteindelijk ook uit zou betalen. Nadat beide mannen hun eigen leg hielden brak Cross met een 12-darter naar een 7-6 voorsprong. Nog een 12-darter volgde: op briljante wijze greep de Engelsman zo zijn tweede European Tour-titel.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 104.38 / 60%
Rob Cross: 105.56 / 47.1%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Rob Cross overleeft 9-darter Luke Humphries en wint European Tour in Kiel