Rob Cross pakt het ticket naar de halve finale na winst op Ricky Evans

In de eerste kwartfinale van de zondagmiddag mocht het Engelse koppel Ricky Evans en Rob Cross het uitvechten voor een ticket naar de halve finale in Göttingen. Lees hier het wedstrijdverslag…

Cross begon goed aan de wedstrijd door zijn eigen leg te houden in 13 darts, 0-1. Gelijk ook een break voor de man die geboren is in Pembury, hij zorgde voor de 0-2 in 15 darts. Hij vervolge dit met nog een leg in 13 darts om zijn eigen leg te houden, 0-3. Hierna was het weer een leg voor ‘Voltage’, die profiteerde van 6 pijlen die gemist werden op de dubbel van Evans, 0-4. Het eindigde ook nog in een 0-5 voorsprong voor Rob Cross, die met een goed gevoel de pauze inging.

Het was wel ‘Rapid Ricky’ die zijn eerste leg pakte in de 6e leg, 1-5. Die vreugde was wel van korte duur, Rob Cross gooide een 11 darter voor de 1-6. De 8e leg ging naar de man uit Londen, die zo zijn tweede leg van de wedstrijd pakte, 2-6. Vervolgens was het weer de man in het lichtblauw en zwart die zijn eigen leg hield door in 14 darts de leg uit te gooien, 2-7.  Ricky Evans ging de pauze in met nog een leg op het scorebord, 3-7.

Ricky Evans kwam weer goed uit de pauze door gelijk Cross te breaken in 13 darts, 4-7. Het gevolg was dat Evans ook zijn eigen leg kon houden voor de 5-7. Rob Cross liet wel weer van zich horen in de 13e leg door zijn eigen leg te houden in 13 darts, 5-8. Evans liet zichzelf wel weer zien door een 15 darter te gooien om zo voor de 6-8 te zorgen. Maar het was niet genoeg in de 15 leg, Cross hield zijn leg in 15 darts om zo op 1 leg afstand te komen van de overwinning. Het werd ook beëindigd door Cross die de wedstrijd afsluit met een 13 darter en zo door mag stromen naar de halve finales. Hij moet het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Dave Chisnall tegen Daryl Gurney.

Ricky Evans:
Gemiddelde: 96.89
Dubbelpercentage: 33.33% (6/18) 

Rob Cross:
Gemiddelde: 99.75
Dubbelpercentage: 55.56% (10/18)

Deel met:


Plaats een reactie