Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Rob Cross pakt tweede titel binnen 5 dagen

Rob Cross heeft donderdagavond zijn tweede titel van het jaar gepakt, Players Championship 26 schreef ‘Voltage’ op zijn naam. Dit deed de Engelsman 4 dagen na zijn EK titel in Salzburg. In een spannende finale werd Ryan Searle met 8-6 verslagen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Dag 3 werd gestart met opnieuw 128 spelers. Glen Durrant had zich afgemeld voor de laatste twee dagen, vanwege zijn slechte niveau. Robert Thornton zou hem gaan vervangen. Hij wist in de eerste ronde een knappe overwinning te boeken op Maik Kuivenhoven. Kim Huybrechts kwam in de eerste ronde 4-0 en 5-3 achter tegen een ontketende Alan Soutar, maar wist uiteindelijk de wedstrijd toch te winnen. Ook waren er wat mindere resultaten in de eerste ronde. Zo verloor Jermaine Wattimena met 6-1 van Rusty-Jake Rodriguez, verloor Dimitri van den Bergh met 6-2 van Rowby-John Rodriguez en werd de verliezende finalist (Adrian Lewis) op maandag met 6-4 verslagen door Jon Worsley. In de tweede ronde kwam Peter Wright goed weg, Danny Baggish kwam terug van 5-1 tot 5-5 en miste één matchdart op tops. Ook Van Barneveld moest meerdere matchdarts overleven tegen Scott Waites, maar won dankzij het gooien van dubbel 1 wel. Van Gerwen noteerde het hoogste gemiddelde van dag in de tweede ronde, met een gemiddelde van 113 had Ryan Meikle geen kans; 6-2. Een ronde later werd hij echter verslagen door Daryl Gurney. Zijn grote concurrent, Peter Wright, kwam niet veel verder; hij verloor bij de laatste 16 van Rob Cross.

In de kwartfinales stonden toch een aantal verrassende namen, zo versloeg Madars Razma met 6-4 Luke Woodhouse voor een plaats in de halve finales. In de halve finales wist de Let een 9-darter te produceren, toch was dit niet genoeg om de finale te halen. Rob Cross won met 7-4 en bereikte zo zijn tweede finale in een week. De tegenstander in de finale werd Ryan Searle. De Engelsman versloeg o.a. Daryl Gurney, Michael Smith en Nathan Aspinall op weg naar de finale.

Finale

Rob Cross schoot uit de startblokken, met een 124-finish in 12 darts brak hij Ryan Searle meteen en verzilverde de break in 13 darts. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee voor een 4-2 tussenstand. In de zevende leg begon Searle met 180 en 140, maar kreeg slechts één pijl op tops om de leg te houden. Deze werd gemist, waardoor Cross met een 15-darter opnieuw brak. Een 80-finish een leg later zorgde ervoor dat Cross de break verzilverde en op een 6-2 voorsprong kwam. Toch gaf Searle zich niet verloren. Met een 87-finish in 12 darts hield hij zijn eigen leg, voordat Searle via dubbel 4 terug brak naar 6-4. Searle verzilverde de break ook door een 14-darter te gooien en zo was het verschil nog maar één leg. Cross bleef erg koel en kwam met een 82-finish toch op matchpoint. In de dertiende leg gooide Searle zijn eerste 100+ finish van de wedstrijd, met een 105-finish kwam hij terug tot 7-6. Een spannende leg volgde, waarin ‘Heavy Metal’ één pijl miste op tops om er 7-7 van te maken. Cross pakte zijn tweede titel van het jaar door een belangrijke 76-finish via dubbel 18 te raken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 97,24 / 57%
Ryan Searle: 95,25 / 40%

Nederlanders

Dag 3 van Super Series was erg succesvol voor de Nederlanders. Twee Nederlanders bereikten donderdagmiddag de kwartfinales. Vincent van der Voort verloor daarin van Rob Cross met 6-2. Dirk van Duijvenbode noteerde in al zijn partijen een 100+ gemiddelde, de vorm lijkt terug te zijn bij ‘The Titan’. Een titel zat er niet in voor Van Duijvenbode, Nathan Aspinall versloeg de Nederlander met 6-4 en een gemiddelde van 108. Daarnaast kenden Jeffrey de Zwaan, Raymond van Barneveld, Martijn Kleermaker en Kevin Doets ook een redelijke dag door de bordfinale te halen. Dit was ook het eindstation voor Michael van Gerwen, met een gemiddelde van 107 verloor hij met 6-3 van Daryl Gurney.