Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Rob Cross verrassend te sterk voor Aspinall in Nottingham

De tweede speelweek van de Premier League is van start gegaan in Nottingham. In de eerste partij van de avond wist Rob Cross de man in vorm, Nathan Aspinall, verrassend te verslaan. Lees hier meer. 

Rob Cross mocht de eerste partij van de avond beginnen tegen Nathan Aspinall. Aspinall miste in de eerste leg een 121-finish op de bull om te breaken, met een 18-darter hield Cross zijn eigen leg. In de tweede leg miste Cross twee darts op de dubbel 16 voor de break, met het gooien van dubbel 8 kwam Aspinall op 1-1. Met een knappe 13-darter plaatste Aspinall de eerste break en kwam zo 2-1 voor. Aspinall wist zijn eigen leg niet te houden, waardoor Cross ook met een 13-darter terug brak naar 2-2.

Met een 17-darter hield Aspinall zijn eigen leg en kwam daarmee op een 3-2 voorsprong. Met een hele knappe 84-finish in 12 darts bracht Aspinall de stand op 3-3. Met een 14-darter plaatste ‘The Asp’ de derde break in de partij. Met een enorme belangrijke 116-finish brak Cross ook dit keer weer terug, zo werd het 4-4 na 8 legs.

In een matige leg wist Cross toch zijn eigen leg in 18 darts te houden en kwam zo op een 5-4 voorsprong. Met een 13-darter hield ook Aspinall zijn eigen leg voor 5-5. ‘Voltage’ begon erg sterk aan de elfde leg met 5 triples in de eerste twee beurten. Toch miste Cross 5 darts op dubbel 16, uiteindelijk ging pijl 6 wel in de dubbel en pakte daarmee het eerste punt. Aspinall begon de laatste leg met 140, maar gooide daarna geen enkele triple meer. Met een hele knappe 12-darter met een 112-finish wist Cross toch verrassend met 7-5 te winnen!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 94,71 / 41,18%
Nathan Aspinall: 95,48 / 45,45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *