Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross - Grand Slam of Darts 2023

Rob Cross walst over Damon Heta heen en is halve finalist

Zaterdagavond stonden er twee kwartfinales op de planning op de Grand Slam of Darts. Eén daarvan was die tussen Rob Cross en Damon Heta.

Een echte wedstrijd zou het echter niet worden tussen de Engelsman en de Australiër. Na zes legs stond er nog een 3-3 tussenstand op het scorebord en daarnaast hielden beide heren elkaar tot aan 6-6 in evenwicht. Dit was echter ook het moment dat de échte wedstrijd klaar was. Het was niet eens zozeer het geval dat Cross nu enorm aanzette, maar met een 18-, 16-, 15- en opnieuw een 16-darter liep ‘Voltage’ uit naar een 10-6 voorsprong.

Hierna liet Cross wel keurig verzorgd darten zien. De Engelsman gooide een steady laatste sessie en was eigenlijk iedere leg binnen de vijf beurten klaar. Dit gold dus niet voor Heta, want ‘The Heat’ liet zich breken, mede door enkele slordigheden van de Australiër zelf. Met een 16-darter via de dubbel 18 kwam Cross op 15-6, waarmee de Engelsman op matchpoint kwam. Heta was verslagen en met een 14-darter plaatste Cross zich voor de halve finales op de Grand Slam of Darts.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Rob Cross: 98,18 / 45,7%
Damon Heta: 92,11 / 28,6%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *