Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross

Rob Cross wint European Championship na taaie finale

Rob Cross heeft na een moeilijke periode weer een titel op TV gepakt. ‘Voltage’ was in een taaie finale met 11-8 te sterk voor Michael van Gerwen.

In 2017 was het de eerste TV-finale voor Rob Cross, in 2021 is het de mogelijke start van een nieuwe succesperiode. Na een lange mindere periode lijkt hij langzaam weer op niveau te zijn. Voor Michael van Gerwen geldt hetzelfde: ook hij heeft de stijgende lijn weer ingezet. Alle ingrediënten voor een mooie finale waren zo aanwezig en met een 106-finish in leg één voegde Van Gerwen hier nog een smaak aan toe. Een leg later miste hij echter drie pijlen op de dubbels, waardoor hij Cross de leg gunde. De gemiste dubbels werden een terugkerend ding in de opening van deze wedstrijd. Ook in de volgende drie legs liep het niet op de buitenste ring. In plaatst van een 5-0 voorsprong ging hij de pauze in met een 3-2 achterstand: Cross strafte in leg vijf weer twee missers af met een 123-finish.

Van Gerwen hopeloos op de dubbels

Met een 138-finish deed Van Gerwen de break meteen ongedaan. Een gemiste dubbel een leg later koste hem echter weer een leg, want Cross gooide sterk 74 uit. Met een 16-darter daarna vergrootte hij het gat naar twee legs. Van Gerwen sloot aan, maar dit gat bleef even groot voor de tweede onderbreking: 6-4 voor de Engelsman. Nipt uit de pauze miste ‘Mighty Mike’ weer een pijl op de buitenste ring, waardoor hij weer een break tegen kreeg. Het begon er slechter en slechter uit te zien voor onze landgenoot, nadat hij door weer een misser Cross weg zag lopen naar 8-4. Van zijn weergaloze spel van eerder vandaag was niks meer over: het hoofd zakte langzaam naar beneden toen Cross nog maar weer eens een break pakte.

Comeback komt te laat voor Van Gerwen

Uit het niets was daar dan eindelijk weer een leg voor Van Gerwen. Hij brak Cross in 15 pijlen, was er dan toch weer hoop? Nadat hij ook zijn eigen leg hield en dus de achterstand verkleinde naar 9-6 leek dat wel zo. Na onderbreking nummer drie zette de comeback voort, want in 16 pijlen brak hij Cross nog eens. Ineens was daar dan echter het probleem van de dubbels weer. Hij miste er maar liefst vijf om de stand tot één leg achterstand te verkleinen. Cross profiteerde en kwam op matchpoint. ‘Voltage’ kreeg ook meteen een matchdart: vanaf 107 miste hij één pijl op tops, waardoor MVG toch weer een break kon pakken. Hier bleef het bij voor de Nederlander. Met een 11-darter vond Cross nog één keer iets briljants, waardoor hij voor het eerst sinds het EK 2019 weer een titel won op TV.

Michael van Gerwen: 93.66 / 22.86%
Rob Cross:
92.91 / 36.67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *