Rob Cross wint groep en bereikt laatste 8 PDC Home Tour

Zaterdagavond nam de voormalig wereldkampioen Rob Cross het in de tweede ronde van de PDC Home Tour op tegen Ryan Searle, Luke Woodhouse en Daniel Larsson. Lees hier meer.

De PDC Home Tour is een nieuw toernooi bedacht door de PDC, om de spelers toch thuis te laten spelen. In totaal wisten 101 tourkaarthouders zich te schrijven. De eerste ronde werd afgewerkt met 32 poules, waar de winnaar zich plaatste voor de tweede ronde. De tweede ronde wordt vanaf maandag 26 mei afgewerkt t/m 2 juni.

Rob Cross begon met een knappe 6-3 overwinning op Daniel Larsson, waar beide heren 90+ gemiddeld gooiden. In de tweede partij was Ryan Searle de tegenstander. Searle wist o.a. een 11-darter en een 12-darter te gooien, maar het was niet genoeg voor de overwinning, ‘Voltage’ was met 6-4 te sterk. In de laatste partij van de avond nam Cross het op tegen Luke Woodhouse, de voormalig wereldkampioen had minimaal drie legs nodig voor groepwinst. In een matige partij kwam Cross 3-2 voor en dat betekende dus dat hij zich plaatste voor de halve finales. Uiteindelijk won Cross de partij niet, dankzij een 109-finish in de laatste leg won ‘Woody’ met 6-5.

Bekijk hieronder de uitslagen en de eindstand terug.

Rob Cross 6-3 Daniel Larsson
Ryan Searle 6-4 Luke Woodhouse
Daniel Larsson 6-5 Luke Woodhouse
Rob Cross 6-4 Ryan Searle
Ryan Searle 6-4 Daniel Larsson
Luke Woodhouse 6-5 Rob Cross

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)