Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Rob Cross wint met EK derde major in carrière

Rob Cross heeft in een ietwat teleurstellende finale met 11-6 afgerekend met Gerwyn Price. ‘Voltage’ won zo na de World Matchplay zijn tweede TV-titel dit jaar.

Vorige week stonden Rob Cross en Gerwyn Price ook al tegenover elkaar in de Champions League. Price won eenvoudig met 10-5, maar het was sowieso al niet het weekend van Cross. Voor de achtste keer dit jaar troffen beide mannen elkaar, vier van de vorige zeven gingen naar de Welshman. Price wist ook de bull te winnen voorafgaand aan deze wedstrijd. Met een 15-darter pakte hij ook meteen de eerste leg. Cross kwam met een 18-darter op het bord, waarna hij met een 15-darter direct de eerste break pakte. Met een 14-darter verzilverde hij deze break, maar met een 100-darter voor ook een 14-darter herstelde Price zich.

Beide mannen kwam matig uit de pauze. Price kreeg vanaf 120 nog een pijl op tops, maar nadat hij die miste pakte Cross met een 20-darter de 4-2 voorsprong. Met een 19-darter sloot Price weer aan, al had hij daar wel wat hulp van Cross voor nodig, die twee dubbels miste. Price bleef wat op een minder niveau hangen, terwijl Cross juist beter ging spelen. Drie legs in 15, 13 en 14 pijlen leverde ‘Voltage’ en 7-3 voorsprong op bij de tweede onderbreking. Price leek er niet echt meer in te geloven en gooide zijn pijlen maar wat weg in de legs van Cross. In zijn eigen legs kwam hij zelf niet in de problemen. Eén kans kreeg hij in het derde blok op een break. Vanaf 170 miste hij de bull ruim. Bij een stand van 9-6 in het voordeel van Cross gingen ze het laatste reclameblok in. Met een 12-darter schoot Cross weg na deze onderbreking, waardoor hij op 10-6 kwam en de titel kon ruiken. Hij maakte het een leg later ook meteen af. Met een 18-darter, wat ook het beeld van de finale samenvatte, won hij zijn derde major in zijn nog prille carrière.

Rob Cross: 93.12 / 34.38%
Gerwyn Price: 84.51 / 35.29%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *