Robbie King wint Oceanic Masters en ticket naar PDC WK

Robbie King heeft in Barrack Heights de Oceanic Masters 2019 gewonnen. De 25-jarige Australiër mag hierdoor zijn debuut gaan maken op het PDC WK.

De inwoner van Gold Coast, bijgenaamd ‘The Rocket’, speelde al vier keer op het jeugd WK bij de PDC. Slechts één keer overleefde hij de eerste ronde, waarna hij in 2014 met 6-0 verloor van Keegan Brown. Dit jaar maakte hij op de Melbourne Darts Masters zijn TV-debuut. Tegen Rob Cross kwam hij nog 1-0 voor, maar verloor hij met 6-2.

In zijn eerste drie wedstrijden van de dag verloor hij geen set, waarna hij tegen Mark Cleaver in de kwartfinale 1-0 achterkwam. Door onder andere twee 13-darters te gooien draaide hij het nog om. Tegen Gordon-Glen Mathers, die al eerder op het WK stond, was ook een beslissende set nodig. Hierin gooide hij legs van 15, 14 en 20 pijlen om de wedstrijd te winnen. In de finale kwam hij bij een stand van 1-1 goed weg. Fitzpatrick miste twee pijlen op de dubbel om de set te pakken, maar door twee missers kwam King toch terug voor dubbel 10. Dit leverde hem de break op, en in zijn eigen set kon hij het nu eenvoudig afmaken. Met leg in 20, 14 en 13 pijlen pakte hij de felbegeerde titel en het startbewijs in Ally Pally.

Kwartfinales
Haupai Puha 2-0 Manny Kato
Steve Fitzpatrick 2-1 Raymond O’Donnell
Gordon-Glen Mathers 2-0 Steve Gooch
Robbie King 2-1 Mark Cleaver

Halve Finales
Steve Fitzpatrick 2-0 Haupai Puha
Robbie King 2-1 Gordon-Glen Mathers

Finale
Robbie King 3-1 Steve Fitzpatrick

Deel met:


Plaats een reactie