Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Robert Collins wint eerste Challenge Tour van het jaar

Afgelopen middag werd er een begin gemaakt aan het nieuwe seizoen van de Challenge Tour. In totaal kwamen 338 spelers in actie tijdens Challenge Tour 1. Lees hier meer.

Route naar de finale
Adam Huckvale en Robert Collins wisten de eerste finale van de Challenge Tour 2020 te bereiken. Huckvale begon de dag met een 5-3 overwinning op Perry Davenport. Vervolgens werd er met 5-1 gewonnen van David Nicholson en 5-2 van Peter Mitchel. Bij de laatste 64 wist Huckvale in een beslissende leg te winnen van de Nederlander Danny van Klompenburg. Bij de laatste 32 was de Engelsman met 5-2 te sterk voor oud-tourkaarthouder Alan Norris. Met een gemiddelde van 96 wist ‘Bad Medicine’ met 5-3 te winnen van Jimmy Hendriks. In de kwartfinales versloeg hij de derde Nederlander op de dag, het werd een 5-4 zege tegen Michael Verberk. In de halve finales was Huckvale met 5-3 te sterk voor de jarige Ryan Hogarth.

Robert Collins was de andere finalist. Hij begon het toernooi met een eenvoudige 5-1 zege op Philip Wathen. Daarna werd er 5-3 gewonnen van Derek Coulsen. In de derde ronde wist Collins de beslissende leg te winnen van Ray Marshall. Met een gemiddelde van 95 was Collins met 5-1 te sterk voor Lee Evans. Bij de laatste 32 had de Engelsman geen moeite met Stu Wilson, het werd 5-2. Bij de laatste 16 werd Gordon Mathers in een spannende partij met 5-3 verslagen. In de kwartfinales werd er met 5-2 gewonnen van de talentvolle Danny van Trijp. Met dezelfde cijfers was Collins ook in de halve finales te sterk voor Justin Hood.

Finale
Robert Collins begon erg goed aan de finale. Collins won de eerste 3 legs in 19,14 en 18 darts. Met een 15-darter hield Huckvale zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. Met een 13-darter plaatste Huckvale de break voor 3-2. De break werd niet verzilverd, met een 16-darter kwam Collins op matchpoint. Met een 18-darter kwam de derde break en kwam Huckvale terug tot 4-3. Met een 47-finish hield Huckvale zijn eigen leg voor 4-4. In een spannende beslissende negende leg wist Collins dankzij een 180’er en een 17-darter zijn allereerste Challenge Tour te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Robert Collins: 89,1 / 38%
Adam Huckvale: 89,2 / 27%

Nederlanders
In totaal deden er 31 Nederlanders mee aan de eerste Challenge Tour van het jaar. Danny van Trijp en Maikel Verberk wisten tot de kwartfinales te komen waar Robert Collins (5-2) en Adam Huckvale (5-4) te sterk waren. Jimmy Hendriks verloor ook van Adam Huckvale, dit gebeurde in de laatste 16. Voor Tonny Veenhof, Alexander Merkx en Arjan Konterman was de laatste 32 het eindstation.

Uitslagen
Kwartfinales
Ryan Hogarth 5-4 Kyle McKinstry
Adam Huckvale 5-4 Maikel Verberk
Robert Collins 5-2 Danny van Trijp
Justin Hood 5-2 Paul Phillips

Halve finales
Adam Huckvale 5-3 Ryan Hogarth
Robert Collins 5-2 Justin Hood

Finale
Robert Collins 5-4 Adam Huckvale

Order of Merit
Na één toernooi is het logisch dat Robert Collins de koppositie heeft in de Challenge Tour Order of Merit. De top 2 na 24 toernooien wint een tourkaart, de winnaar kwalificeert zich voor het WK. Daarnaast is de kans mogelijk dat de top 5 na 4 toernooien dit weekend de eerste 10 Players Championships mag gaan spelen.

1 – Robert Collins
2 – Adam Huckvale
3 – Ryan Hogarth
4 – Justin Hood
5 – Kyle McKinstry
6 – Maikel Verberk
7 – Danny van Trijp
8 – Paul Phillips

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *