Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Robert Marijanovic

Robert Marijanovic wint Duitse SuperLeague en kwalificeert zich voor derde WK deelname

Vandaag werd de finaledag van de Duitse SuperLeague gespeeld. In totaal werden er 5 speelrondes gespeeld waar elke speler per week 1 keer tegen elkaar speelde. De 8 beste spelers, exclusief Schindler en Clemens die al het op het WK staan, mochten vandaag deelnemen aan de finaledag van de SuperLeague. De winnaar kwalificeerde zich voor het PDC WK. Lees hier meer.

De finaledag begon om 13:00 uur met de eerste 4 kwartfinales. Nico Blum schakelde in de eerste kwartfinale de nummer 1 geplaatste Maik Langendorf uit. Dragutin Horvat begon met een eenvoudige 8-4 overwinning op Manfred Bilderl. In de derde kwartfinale won de grote favoriet Robert Marijanovic met 8-4 van René Berndt. De laatste kwartfinale werd gewonnen door Stefan Stoyke met 8-6, ten koste van Nico Kurz.

De eerste halve finale ging tussen de 17-jarige Nico Blum en Dragutin Horvat. De wedstrijd ging lang gelijk op. Zo stond het in de eerste pauze 3-2 en in de tweede pauze 5-5. Na de tweede pauze kwam er één speler steeds voor, maar maakte de andere speler het steeds weer gelijk. Uiteindelijk wist Horvat met een knappe 84-finish met 9-7 te winnen. De tweede halve finale ging tussen Robert Marijanovic en Stefan Stoyke. Deze halve finale werd niet spannend. Marijanovic stond in de eerste pauze al 4-1 voor, in de tweede pauze stond het 8-2. Na de pauze maakte ‘Robstar’ er meteen een eind aan en won met duidelijke cijfers; 9-2!

De finale van de Duitse SuperLeague ging dus tussen Dragutin Horvat en Robert Marijanovic. Horvat begon de finale, maar miste 2 pijlen op de dubbel, Marijanovic wist meteen met een belangrijke 64-finish te breaken en hield vervolgens zijn eigen leg met een 16-darter. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, waardoor het 3-2 stond in de eerste pauze. Horvat kwam beter uit de pauze want met een 17-darter brak de Duitser terug. Met een 16-darter hield Horvat vervolgens zijn eigen leg en nam voor het eerste in de partij de voorsprong; 4-3. Met een 16-darter kwam Marijanovic op gelijke hoogte. Horvat hield zijn leg met een 15-darter voor een 5-4 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging naar Marijanovic met een 13-darter, inclusief 7 perfecte darts; 5-5. Na de pauze gingen de eerste 2 legs met de darts mee. Met een knappe 110-finish in 15 darts brak Marijanovic naar een 7-6 voorsprong. Horvat miste een 76-finish om meteen terug te breaken, via D5 werd de break verzilverd en zo werd het 8-6. Horvat miste in zijn leg een 101-finish om zijn eigen leg te houden, met een zeer belangrijke 92-finish brak Marijanovic nogmaals en kwam op matchpoint; 9-6. In leg 16 gooide Marijanovic 171 om 24 over te houden, Met een 16-darter wist ‘Robstar’ de wedstrijd binnen te slepen (10-6) en zal in december aan zijn derde WK deelname gaan beginnen.

In totaal zullen er 4 Duitsers meegaan doen aan het PDC World Championship. Dat zijn Max Hopp, Martin Schindler, Gabriel Clemens en Robert Marijanovic.

Bekijk hieronder de uitslagen terug!

Kwartfinales:
Nico Blum 8-5 Maik Langendorf
Dragutin Horvat 8-4 Manfred Bilderl
Robert Marijanovic 8-4 René Berndt
Stefan Stoyke 8-6 Nico Kurz

Halve finales:
Dragutin Horvat 9-7 Nico Blum
Robert Marijanovic 9-2 Stefan Stoyke

Finale:
Robert Marijanovic 10-6 Dragutin Horvat

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *