Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robert Thornton

Robert Thornton kroont zich als eerste wereldkampioen senioren

Robert Thornton is er zondagavond in geslaagd om de eerste editie van de World Seniors Championship om zijn naam te schrijven. In de finale werd met duidelijke cijfers afgerekend met Martin Adams. Lees er hier meer over.

Robert Thornton begon enorm sterk aan de finale. Zo won hij de eerste drie sets door slechts één leg af te geven aan Martin Adams. De eerste set won de Schot zelfs met een gemiddelde van 118! In de vierde set begon Thornton ook nog eens goed, met legs in 16 en 20 darts kwam hij 2-0 voor. Toch gaf Adams niet op. Met een 10-darter en een 15-darter kwam hij helemaal terug tot 2-2. Thornton mocht de laatste leg van set 4 beginnen en hield hem in 16 darts voor een 4-0 voorsprong!

Na een korte pauze gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg brak Thornton via dubbel 4 en kwam zo op matchpoint. In de vierde leg kreeg ‘The Thorn’ zijn eerste 5 matchdarts, maar werden verrassend genoeg allemaal gemist. Adams profiteerde en brak terug via dubbel 16. Adams hield vervolgens ook zijn eigen leg met een 72-finish en kwam zo toch nog op het scorebord qua sets; 4-1.

In de zesde set gingen alle legs met de darts mee. Zo won Thornton zijn legs in 19 en 14 darts, terwijl Adams dat deed met een 14- en 18-darter. In de vierde leg miste Thornton opnieuw drie matchdarts, waardoor Adams er 2-2 van maakte door 71 uit te gooien. Adams kon Thornton uiteindelijk niet meer breaken. In de vijfde leg van set 6 gooide de Schot een belangrijke 180’er en kroonde zich via dubbel twee als verdiende eerste wereldkampioen voor de senioren!

Uitslag finale:
Robert Thornton 5-1 (3-0,3-0,3-1,3-2,2-3,3-2) Martin Adams

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Robert Thornton: 92,66 / 40%
Martin Adams: 89,06 / 29%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *