Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Robert Thornton - World Seniors Championship 2023

🏆 | Robert Thornton opnieuw wereldkampioen bij senioren: Schot wint van Howson

Robert Thornton heeft zijn WK Seniorentitel verdedigd. De 55-jarige Schot werd de winnaar van het World Seniors Darts Championship 2023 nadat hij won van de 57-jarige Richie Howson. Thornton liet slechts twee sets toe aan de Engelsman: 5-2.

Thornton begon agressief aan de wedstrijd. De Schot liet in de eerste set slechts één leg toe aan zijn tegenstander. Sterke finishing zorgde voor een 2-0 voorsprong in sets. Howson was iedere keer nét te laat.

Fanatieke Thornton
Thornton kwam minder scherp de pauze uit, waardoor Howson een leg kon pakken. Toch kon The Owl niet doorzetten. In de meeste legs (ook die hij zelf begon) moest hij Thornton achtervolgen. Dat het WK voor Thornton niet zomaar een demonstratietoernooitje was, mogen duidelijk zijn: The Thorn schreeuwde erop los bij iedere legwinst.

Geweldige finish Howson
Thornton leek gemakkelijk de derde set te pakken, maar dat liet Howson niet zomaar toe. Na gemiste matchdarts knalde Howson 161 raak via de bullseye. Wat een moment! Het bleek niet genoeg. Met een 180’er en een 98-finish pakte Thornton tóch de derde set.

Rekenfout
Thornton hield ervan om volle bak te schreeuwen bij legwinst, maar dan moet je dat wel doen als je echt de leg gewonnen hebt. En dat ging mis. De Schot dacht 2-1 in legs te maken, maar had zich finaal misrekent. In plaats van dubbel 18 gooide hij dubbel 10. Oeps!

Een dure fout zo bleek, want even later zette Howson zijn eerste set op het scorebord (3-1). Thornton was er snel weer bij. Met onder andere een 130-finish knalde hij door naar 4-1 in sets.

Maakt Howson toch kans?
In de laatste set wist Howson zelfs nog te breaken, maar Thornton kwam terug op 2-2. De Schot leek naar de overwinning te cruisen, maar Howson prikte een geniale 120-finish (4-2).

Het was genoeg geweest. Voor de kijker en de darters zelfs. Thornton kroonde zichzelf voor de tweede keer wereldkampioen bij de senioren via dubbel 20.

Gemiddeldes/dubbelpercentage:
Robert Thornton: 90.57 / 41.57%
Richie Howson: 90.97 / 37.61%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (WSDT)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

🏆 | Robert Thornton opnieuw wereldkampioen bij senioren: Schot wint van Howson